Wat voor scoop zou dat zijn?

Wij hadden ons vorige stukje nog maar net gepost toen we een stukje lazen van de Heintje Davids van het pedojagen zelf: ‘Ik doe het!‘. Zoals wij al verwacht hadden, meldt ze vrijwel hetzelfde als in haar stukje op haar andere webzijde:

En om maar gelijk met een scoop te komen, er komt een leuk stuk aan van www.boylover.net Ja ook daar zit ik under cover, al een maandje of 4.

Misschien zou een juridisch geschoolde vriend van mevrouw van Hertum haar eens kunnen uitleggen dat er twee mogelijkheden zijn:

  1. Het desbetreffende forum is niet illegaal of strafbaar bezig, waardoor de “scoop” niets anders is dan een hoop gelul van iemand die er kennelijk genoegen aan beleeft andermans vieze praatjes te lezen en daar actief aan deel te nemen.
  2. Het desbetreffende forum is illegaal of strafbaar bezig, c.q. de “scoop” een bekentenis wordt van iemand die er kennelijk genoegen aan beleeft andermans vieze praatjes te lezen en daar actief aan deel te nemen en derhalve net zo strafbaar is als de rest van de deelnemers.

Voorzover wij weten is er in Nederland geen wet die zelfbenoemde ‘misdaadbestrijders’, ‘moraalridders’ of ‘mollenvangers’ toestaat zich schuldig te maken aan criminele handelingen en zich vervolgens met een “ja maar, ik was under cover” aan strafvervolging te onttrekken. Wij hebben toevallig binnenkort een afspraak met onze consigliere en dan zullen we hem dit geval eens voorleggen. Gewoon om te lachen. Dit is zo sneu dat het hilarisch wordt, die toer.

21-10-2009 21.24 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd, Webzijden, Yvonne van Hertum

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties