Zijn ouders aansprakelijk voor de websites van hun kinderen?

Zijn ouders aansprakelijk voor de websites van hun kinderen? Het ligt voor de hand om ja te zeggen, als het tenminste minderjarige kinderen betreft. Uit het stukje 'Zijn ouders aansprakelijk voor de websites van hun kinderen?' begrijpen wij echter dat een domme rechter gezegd heeft van niet:
"Een kind dat zelf een website onderhoudt? Niets bijzonders. Voetbal? Onschuldig onderwerp en volstrekt normaal. Bijzondere omstandigheden? Ook niet. En dus had de vader niet extra op zijn zoon hoeven te letten. En dus is vaders niet aansprakelijk."
Mocht u dus een webzijde met illegale of criminele inhoud willen, laat hem dan inrichten door uw minderjarige kinderen. En als u een inbraak wilt plegen, moet u dat dus ook niet zelf doen, maar ervoor zorgen dat uw kroost het vuile werk opknapt:
"Een kind dat zelf uit stelen gaat? Niets bijzonders. Laptopje, mobiele telefoontjes, digitale camera's? Onschuldige zaken en volstrekt normaal. Bijzondere omstandigheden? Ook niet. En dus had de vader niet extra op zijn zoon hoeven te letten. En dus is vaders niet aansprakelijk."
Maar er wel voor zorgen dat uw zoon niet vertelt dat u hem heeft opgestookt, want dan hangt u alsnog. Heel misschien.

22-10-2009 13.19 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Computerij

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties