Kabinet Balkenende aan de laatste week bezig?

De deense vlag

Uitgerangeerde politici worden burgemeester, commissaris van de koningin of commissaris in het bedrijfsleven: dikbetaalde ‘banen’ waar je niets voor hoeft te weten en te kunnen en van die commissariaten in het bedrijfsleven kun je er zo veel hebben dat je ermee kunt kwartetten. Heel erg uitgerangeerde politici kunnen dat niet eens en worden lid van het Europees ‘Parlement’, u weet wel: dat praathuis dat met een echt parlement alleen de naam gemeen heeft. De kop ‘‘Europarlement te gul met onkosten’‘ verbaast ons dan ook enorm. Alsof dat nieuws is:

STRAATSBURG – Het nieuwe Europarlementslid Peter van Dalen (ChristenUnie) is stomverbaasd over de onkostenvergoeding voor bureaukosten die hij en zijn collega’s krijgen.

Tuurlijk joh. Dat wist je niet toen je je op de lijst liet zetten en het was je in de maanden daarna ook niet opgevallen. Maar nu ineens wel? Waarom eigenlijk?

De leden van het Europarlement krijgen elke maand 4202 euro op hun rekening bijgeschreven waarover ze geen bonnetjes of andere verantwoording zijn verschuldigd.

Ja, dat is dus wat hem zo verbaast. Wij kijken er niet van op en denken zomaar dat die zakkenvullers in werkelijkheid nog veel meer toucheren, maar daar gaat het nu even niet om:

“Een blanco cheque waar zelfs Sinterklaas van opkijkt”, zei Peter van Dalen donderdag. “Onbegrijpelijk dat je over dit forse bedrag niets hoeft uit te leggen. Dat kan ik niet uitleggen aan kiezers, zeker niet in crisistijd.”

Ho. Wacht. Stop. Dat is het dus: die man heeft inside information. Voorkennis. Hij zegt: “Dat kan ik niet uitleggen aan kiezers, zeker niet in crisistijd.” Als een politicus zoiets zegt, bedoelt hij: “Dat kan ik niet uitleggen aan kiezers, zeker niet in verkiezingstijd.”

Wij concluderen hieruit dat de campagne voor de aanstaande Tweedekamerverkiezingen hiermede officieel begonnen is en dat we dus binnen nu en over een week de val van het neostalinistische godsdienstwaanzinnige griezelkabinet Balkenende 666 gaan meemaken (hm. Het was toch zes weken herfstreces of zo?). Als we gelijk hebben gaat de vlag uit.

22-10-2009 18.55 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Europese politiek, Godsdienstwaanzin, Hondelulle

Er zijn 2 reacties op “Kabinet Balkenende aan de laatste week bezig?”

  1. BavariaMatic says:

    ©4.202,= om de godsgansche dag aan de taas te zitten trekken! Laat die blinde baviaan het maar niet horen, dan wilt die ook de politiek in…..hoewel…..het zou een verbetering kunnen zijn ten opzichte van de huidige politici!

  2. BavariaMatic says:

    © is uiteraard te lezen als € , dat krijg je als je aan je taas trekt met je rug naar het scherm terwijl je tracht een redelijk commentaar te fabriceren.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties