Kut

Kut is een woord dat niet alleen voorkomt in het Nederlands, maar ook in het Basjkiers. Kut betekent in het Basjkiers hetzelfde als in het Nederlands, in ieder geval in de huidige primaire betekenis van “vrouwelijk geslachtsorgaan”. Wij hebben geen flauw idee waarom of waardoor die door ons in het verleden opgedane kennis (gehoord van een Basjkier die wij tegenkwamen in de buurt van Groenekan, tijdens opnamen van Unit 13) ons op dit moment te binnen schoot, maar toen dachten wij: “Welk alfabet gebruikt het Basjkiers eigenlijk en hoe schrijf je kut dan, met dat alfabet?” Op het eerste deel van die vraag hebben wij het antwoord gevonden, maar op het tweede nog niet. Dat is best kut, in een van de Nederlandse betekenissen van het woord, waarvan wij niet weten of die ook geldt in het Basjkiers. Aangezien wij meer te doen hebben, gaan we dat voorlopig niet uitzoeken ook, dus u heeft hier weer eens helemaal nix aan.

26-10-2009 12.26 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Taal

Er zijn 2 reacties op “Kut”

 1. BavariaMatic says:

  dus u heeft hier weer eens helemaal nix aan.

  Nou dat is dan zwaar kut, zowel in het Nederlands als in het Basjkiers.

  Nu zorg dat Stommeling premier wordt, dan kan er tenminste Basjkiers op scholen als verplicht vak ingesteld worden en zijn we daarmee van dit soort anti-climaxen af.

 2. Boem says:

  Het is allemaal zo verwarrend die talen… Ik zag laatst een pareltje van een turkse deerne met een prachtige ring. Ik zeggen : ies mooie rieng…. Zegt dat ondankbare kreng tegen me: Ya-Kut !
  Tís toch ook wat he ?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties