Moet je zo met een stalker omgaan?

Er zijn mensen die lastig gevallen worden door andere mensen. Kan gebeuren. De meeste mensen worden dagelijks lastig gevallen door andere mensen, nu wij erover nadenken. Als een of meer personen stelselmatig iemand anders lastigvallen, heet dat tegenwoordig stalken. Zo worden wij gestalkt door allerlei mensen die ons per telefoon dingen willen verkopen en nooit gelegen bellen. Er zijn verschillende manieren om met stalkers om te gaan en een ervan is: de stalker gaan stalken. Probleem hierbij is natuurlijk dat je moet oppassen dat duidelijk is dat de ander begonnen is en dan nog zou je best zelf strafbaar kunnen blijken, daar willen we afwezen.

Wat je volgens ons niet moet doen, is de stalker laten weten dat je knap zenuwachtig van hem wordt. Het volgende bericht, dat wij ergens op een blergh vonden, schiet volgens ons dan ook duidelijk zijn doel voorbij, nog geheel afgezien van de vraag of de aangesprokene wel echt een stalker is:

Bij deze deel ik mijn stalker mede dat ik totaal ongevoelig voor zijn dreig e-mailtjes ben en deze allemaal doorstuur naar mijn advocaat. Je kunt misschien Jeroen Otten zo gek gekregen hebben, bij mij zal je dat niet lukken. Ik ben er totaal ongevoelig voor. Steenvast krijg je bij elk e-mailtje de open brief terug.

De desbetreffende blerghster is zo “totaal ongevoelig voor” de mailtjes die zij kennelijk ontvangt, dat ze dat in een berichtje van vier zinnen drie keer meent te moeten vertellen, waarvan twee keer letterlijk. Da’s nou heel gek, maar dat lijkt ons niet echt “totaal ongevoelig”. Met “steenvast” zal de blerghster wel ‘steevast’ bedoelen, maar wat ze bedoelt met “krijg je bij elk e-mailtje de open brief terug”, ontgaat ons volkomen.

Het grappigste aan het geheel is overigens dat er boven staat: “in: zielig”. Hiermee wordt bedoeld dat het stukje geplaatst is in de categorie ‘zielig’, waar het natuurlijk ook hoort: het immers een in- en inzielig stukje. Het doet ons overigens denken aan iemand die tijdens een ruzie begint te roepen: “Lul maar raak, ik luister toch niet naar je! Wat zei je trouwens?”

27-10-2009 20.26 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Loggers gelogd, Yvonne van Hertum

Er zijn 5 reacties op “Moet je zo met een stalker omgaan?”

 1. OMG says:

  In het verleden stonden dit soort berichten onder de tag Antisemiet of Racist.

  De helft van haar blegh is/was gewijd aan de persoon die zij stalker noemt, maar ik noem hem gewoon bij zijn naam Mart Hauser. Dat respect verdient hij wel. Mart kan niet tegen onrecht en niet tegen leugens en vecht/vocht ertegen als een echte gladiator.

  De werkelijke reden dat zij deze berichten plaatst is omdat Mart niet meer reageert of belt of mailt, dus ze wil dat hij reageert of belt of mailt, want ze heeft, naar verluid, een nieuwe advocaat.

 2. Esther says:

  Ik denk dat dat stukje met “steenvast” betekent dat iemand met een steen die brief door zijn ruiten zal keilen. Die open brief zit dan dus goed aan de steen vast. Maar ja, ik denk simpel.

 3. Mart says:

  Yvonne bedoeld het Mailtje dat ik Mr van Elswijk, Mr Kaiser en mijn nieuwe advocaat heb gegeven dat ze nu eens moet gaan stoppen met haar leugens en dat ze Mr van Elswijk en Mr Kaiser aan het belasteren met haar onwaarheden.

  Zij noemt het dreigmailtjes als ik haar sommeer om advocaten niet meer lastig te vallen en te stoppen met leugens te geven over mij?

  Maar gelukkig voor haar hebben 3 advocaten die mail van mij gehad en kan de rechter dadelijk gewoon zien dat ze mij wederom bedoeld.

  Niet zo’n slimme zet van Yvonne!

 4. Zizi says:

  Steenvast………….( collega vroeg al wat zo grappig was ! )

 5. […] ‘Moet je zo met een stalker omgaan?‘ zeiden wijzelf: “Wat je volgens ons niet moet doen, is de stalker laten weten dat je […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties