Is een bushmaster een bijzondere ladyshave?

Neen. Een bushmaster is volgens de De Telegraaf een gepantserd patrouillevoertuig. Wij komen hierop door een stukje in de papieren De Telegraaf van vandaag, op pagina T3: ‘Meer bushmasters aangeschaft door materieelverlies’. U weet natuurlijk dat het schaamhaar in het Engels ook wel wordt aangeduid als iemands “bush” (Deborah: “What are you thinking about?” Tony: (Without thinking) “I was wondering what colour your bush is.”). Vandaar de verwarring: wij dachten even dat een bushmaster een bijzonder soort scheerapparaat was, speciaal bedoeld voor het schaamhaar en dan met name de taaiere en dikker ingeplante variant ervan. Ook hielden wij rekening met de mogelijkheid dat er bij het ontwerp en de fabricage van de bushmaster iets misgegaan was, zodat de bushmasters niet aan te slepen waren, aangezien ze allemaal weliswaar uitstekend werkten, maar nooit lang, met als gevolg dat de eigenaar een nieuwe moest aanschaffen voor het laatste strookje of plukje, wat daar in zijn eentje een beetje zielig geen gezicht stond te wezen. Over de vragen of je je met de bushmaster ook gewoon zou kunnen scheren of dat je je gewone elektrische scheerapparaat op je schaamhaar zou kunnen loslaten, als je dat zou willen, hebben wij niet nagedacht.

Toen wij in het stukje het woord bermbommen zagen staan, begrepen wij dat wij ons vergisten:

Defensie schaft opnieuw bushmasters aan. De troepen in Oeroezgan lijden door bermbommen zo veel materieelverlies, dat na de aankoop van veertien van deze gepantserde patrouillevoertuigen in juni er wederom in de buidel moet worden getast.

En dan te bedenken dat Nederland en dus ook het Ministerie van Oorlog in Afghanistan helemaal niets te zoeken heeft. Maar goed, Staatssecretaris de Vries van Bodemloze Putten “heeft voor de aanschaf nog eens 10,9 miljoen euro uitgetrokken”. En niet van zijn eigen geld, dat spreekt vanzelf. De belastingbetaler betaalt wel weer.

Volgens de CDA-bewindsman zijn de bushmasters van grote waarde voor de missie in Oeroezgan omdat ze goede bescherming bieden tegen bermbommen.

Naar huis gaan biedt volgens ons een veel betere bescherming tegen bermbommen. Een ladyshave niet.

REACTIEVELD GESLOTEN WEGENS AANHOUDENDE SPAM

19-08-2009 14.07 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Afghanistan, Bewindslieden, Taal, Veiligheidsbeleid

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties