Anne-Marie Sanches spreekt het mooiste Nederlands

Zoals u misschien weet gaat de Taalunie er abusievelijk van uit dat er behalve in Nederland ook in België en Suriname Nederlands wordt gesproken. In België spreken ze echter geen Nederlands, maar Belgisch (zie bijvoorbeeld: ‘Leipe zweefbelg komt met idioot woordenboek‘). België hoort derhalve niet in de Taalunie en de Belgen moeten hun bek houden als het over het Nederlands gaat, zo simpel is het.

In Suriname wordt daarentegen nog steeds Nederlands gesproken en dat blijft waarschijnlijk ook nog wel een poosje zo, want de ontwikkeling van dialect naar zelfstandige taal gaat geleidelijk en duurt lang. No Spang weet nu te melden dat Anne-Marie Sanches het mooiste Nederlands spreekt:

Paramaribo – Nergens wordt zo mooi Nederlands gesproken als in Suriname. En het allermooiste Nederlands komt uit de mond van nieuwslezeres Anne-Marie Sanches. Dat antwoord kreeg de Nederlandse Taalunie op een enquête voor haar jaarlijkse krant Taalpeil. Het werkthema van de Taalunie in 2009 is taalvariatie.

De rest kunt u daar lezen. En ondanks het feit dat de Taalunie niet zo gek veel verstand van Nederlands heeft, zouden ze nu zomaar gelijk kunnen hebben.

28-10-2009 18.44 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Polls, enquêtes en rapporten, Taal

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties