Balkenende wordt president van Europa

Stommeling Jones als kamerclown

Minister-president Mr. dr. J.P. Balkenende, ook bekend als onder andere Jeepeetje het mislukte premiertje, Jeepee Kreukel, Jeepee Kroket, Meneertje Onfatsoen en “Wie is die eikel?” wordt de eerste president van Europa. Nu hadden wij dit al uit doorgaans onbetrouwbare bron vernomen, maar sinds die foto in de De Telegraaf weten wij het zeker. Op die foto zitten een paar van die Europese ‘leiders’, waaronder Nicolas ‘non, je ne connais pas Blanche-Neige et je ne m’appelle pas Dopey’ Sarkozy met Jeepeetje aan een tafel en aan alles is te zien dat ze niet alleen geen flauw idee hebben wat hij zegt (dus hij zal wel in zijn versie van het Engels bezig zijn), maar ook niet weten wie hij is.

Als je goed kijkt, kun je zelfs zien dat Sarkozy tegen zijn buurman zegt: “Zeg, jij had de beveiliging toch gewaarschuwd? Waar blijven die lui?” Dat wij mede op grond van deze foto toch durven te concluderen dat Jeepeetje het mislukte premiertje het wordt, komt doordat wij weten wat ze zoeken: een absolute nitwit zonder enige vorm van gezag. De hier en daar geroemde ‘bescheidenheid’ van Jeepee Kreukel bestaat helemaal niet, maar dat zal de mensen die er over gaan een rotzorg wezen. Als hij probeert een grote bek te geven, hoeven ze hem alleen maar in hun eigen taal toe te bijten: “BEK DICHT”, en klaar zijn ze. Ze hoeven niet eens te schreeuwen, waarschijnlijk, want dat hoeven de Nederlandse ministers ook niet. Die zullen het overigens wel spijtig vinden dat ze Jeepee Kroket nu kwijtraken, want zo’n sullige baas krijgen ze nooit weer. Misschien moeten ze onder de volgende premier wel aan het werk, zelfs.

31-10-2009 14.35 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bewindslieden, Europese politiek

Er zijn 2 reacties op “Balkenende wordt president van Europa”

  1. Ruud Harmsen says:

    De aanduiding “president van Europa” is onjuist en misleidend. Maar helaas gebruiken alle media die uitdrukking nu. Ik schreef daar al over in 2005:

    http://rudhar.com/politics/EUgrondw/tegen2.htm#punt007
    http://rudhar.com/politics/EUgrondw/tegen2.htm#punt021

    (Het voorstel van toen is weliswaar niet het verdrag van Lissabon waar het nu over gaat, maar veel verschil zal er op dit punt wel niet zijn.)

  2. […] zelfs niet als mislukkeling. Dat hij geen president van Europa zou worden, wisten wij al. Of het stukje van Stommeling Jones dienaangaande serieus bedoeld was, weten wij niet, maar wij hebben nooit geloofd (of gegloofd, zoals sommige […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties