Aluhoedjes en pedojagers: een logische combinatie

Onze trouwe lezers weten allebei dat wij het niet zo hebben op aluhoedjes en zelfbenoemde pedojagers. Nu hadden wij kortelings een stukje geschreven onder de titel ‘Mr. drs. Bou gooit eigen glazen in‘, waarin wij opmerkten dat de “mr. drs.” in quaestie alle geloofwaardigheid in een keer verspeeld had, door te verwijzen naar het bellenblazerslog van Micha ‘aluhoedje’ Kat. Letterlijk zeiden wij:

Daarmede plaatst mr. drs. Bou zich onherroepelijk in de hoek van Micha ‘aluhoedje’ Kat en in dier voege gooit mr. drs. Bou dus zijn of haar eigen ruiten in: zo iemand is niet serieus te nemen. Doei.

Een onzer respondenten meldde:

Ze is medewerkster (geweest?) op sks. Ze is Inanna daar.

Iemand die zich Bou noemde en vermoedelijk de “mr. drs.” zelve was, antwoordde:

Ik ben nooit medewerkster geweest op SKS, whatever that may be. Maar ik reageer inderdaad vaak onder de naam Inanna. Deze naam is ontstaan nadat ik onder mijn eigen naam postte en daarop achtervolgd werd door een goed bedoelende dwaas die dol van me hield.

Het is toch wat. Maar niet echt boeiend, evenmin als de onwelvoeglijke taal die deze “Bou” in een aantal andere reacties meende te moeten uitslaan. Wij zijn echter wel even gaan kijken op het Boublog, alwaar “mr. drs Bou” onder andere zegt voluit Boudine Berkenbosch te heten. Even Googelen leerde ons vervolgens dat er op internet een Boudine Berkenbosch bestaat die al heel lang in de hoek van de aluhoedjes verkeert. Zo troffen wij op Zinfo.nl het volgende stukje aan: ‘De schrik van 11 september‘. “Psychologe en meester in de rechten mr. drs. Bou Berkenbosch” begint met:

Ik houd me voornamelijk bezig met het onderzoek naar de vraag, waarom de chronologie van de oudheid niet klopt met die van de Bijbel. Maar op dit moment houd ik me bezig met de waarheid rond 11 september.

Tsja. Een gedreven persoon, altijd bezig met waarheidsvinding. Moet kunnen, want dat zijn wij zelf ook, hoewel wij veel delegeren: zo is Stommeling Jones op dit moment bezig met de vraag waarom het ‘competentiegericht onderwijs’ nog steeds niet definitief afgeschoten is en de Grote Vrager zoekt uit waarom iemand zich op zijn eigen webzijde al jaren psychotherapeut mag noemen, terwijl hij dat niet is.

In tegenstelling tot de aluhoedjes vermoeden wij achter dergelijke misstanden niet meteen samenzweringen van al dan niet geringe omvang, want zo zijn wij niet. Neen. Even verder met het stukje over 11 september:

Door het chronologie-onderzoek ben ik niet zo bij de tijd. Per slot speelt de Bijbel in een ver verleden. Om aansluiting te vinden bij een studiegroep op Internet, heb ik vorig jaar echter ADSL genomen. Ik had wat tijd uitgetrokken om te leren surfen en ik kwam terecht in een Amerikaans archief over 11 september. Een maand later kon ik me op Internet bewegen, maar ik wist ook zeker dat de aanslagen van 11 september 2001 niet zijn gepleegd door moslims.

Gossiepietje, wat leert die mevrouw snel zeg. Of wat had die mevrouw veel vrije tijd, dat kan ook. De rest van het stukje laten we maar voor wat het is, te weten een herkauwen van de samenzweringsflauwekul die wij zo goed kennen van de diverse aluhoedjessites waar wij af en toe toch maar even kijken, omdat het nooit kwaad kan te weten waar de gekken mee bezig zijn. Zolang ze bezig zijn niet bestaande samenzweringen te ontmantelen zijn ze in ieder geval niet bezig met hun eigen samenzweringen en in dier voege ongevaarlijk.

Maar goed. Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat er meer mevrouwen Boudine Berkenbosch zijn en dat er ook van de mevrouwen Boudine Berkenbosch best tientallen kunnen zijn die zichzelf “mr. drs” mogen noemen, nemen we voor het gemak toch maar even aan dat het hier dezelfde betreft. En zo niet, dan niet, want aan het betoog doet het niets af. O ja, bijna vergeten: het betoog.

De conclusie staat in de kop: ‘Aluhoedjes en pedojagers: een logische combinatie’. Het betoog kan vrij summier zijn: als je achter iedere boom een pedofiel vermoedt en ziet dat het in het bos niet stikt van de agenten die de pedofielen van achter de bomen wegplukken, ga je natuurlijk denken dat daar een reden voor is. De voor een gek voor de hand liggende reden is niet dat er geen agenten in het bos zijn omdat de agenten weten dat de pedofielen er ook niet zijn. De voor een gek voor de hand liggende reden is dat de agenten er niet zijn omdat ze zelf pedofiel zijn of althans bevriend met de pedofielen, of in ieder geval van hogerhand de opdracht hebben gekregen de pedofielen met rust te laten. Noem het gerust een samenzwering.

Welnu, als je aldus eenmaal je eerste eigen samenzwering geconstrueerd hebt, is de volgende stap heel eenvoudig: als er een samenzwering over de dam is, volgen er meer. En het is zo eenvoudig, ook nog. Als je gelooft dat ‘hogerhand’, of dat nou de koningin zelve, de regering, hoge ambtenaren, de Bilderberggroep, Jeepeetje het mislukte premiertje (neen, wacht, die niet, zelfs de aluhoedjes geloven niet dat die iets kan leiden. Zelfs geen samenzwering) of de directie van het Dolfinarium in Harderwijk is, de macht heeft de agenten uit de bossen te houden door middel van een samenzwering, geloof je alles en als je alles gelooft, kan alles ook net zo makkelijk een samenzwering zijn. Andersom werkt het trouwens ook: als je toch al een aluhoedje bent, kan zo’n pedocomplot er ook nog wel bij. QED.

De directie van het Dolfinarium had niets te maken met de aanslagen op 11 september 2001

De directie van het Dolfinarium had niets te maken met de aanslagen op 11 september 2001. De dolfijnen vermoedelijk ook niet.

2-11-2009 11.57 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Beesten in het nieuws, Bewindslieden, Bezopen, Juridisch, Loggers gelogd, Onderwijs, Webzijden, Zweefkezerij

Er zijn 9 reacties op “Aluhoedjes en pedojagers: een logische combinatie”

 1. vonzilla says:

  Als er iemand nou eens ècht een complot wil smeden dan heeft hij/zij in ieder geval niks te vrezen van de clowns met de aluhoedjes. Die zijn toch veel te druk met hun waarheid en met zichzelf te profileren.

 2. […] een beetje een sneu blerghje troffen wij een verwijzing aan naar ene drs. Bou, die als volgt luidde: “[…] nu over een echte drs. die een eigen mening heeft, een integere […]

 3. Bou says:

  Kapitein Iglo, dit vis-stukje is wel erg oudbakken! Volgens mij stamt dat artikel uit februari 2006. Op Internet stond toen nog geen woord in het Nederlands over alle vraagtekens bij 11 september. Maar stel dat het géén 19 plofmoslims waren o.l.v. een baardaap in een Afghaanse grot, dan zitten er mensen en krachten achter die uit zijn op vernietiging, oorlog en winst.

  Mijn artikel heb ik gestuurd naar verscheidene websites, maar het werd slechts door drie van hen geplaatst. Het was gewoon een Word-document, want ik had toen nog geen weblog, maar het blijkt duizenden tot tienduizenden malen te zijn gedowload. Er was dus wel degelijk behoefte aan een verklaring in het Nederlands.

  Twee maanden later verscheen er een reeks artikelen over 11 september op Zaplog. Dat zijn dus volgens de zelfbenoemde Opinieleider kapitein Iglo de aluhoedjes. Alleen is dat woord zó 2006. Op dit moment gaat de discussie daar niet meer over. Het gaat nu nog slechts over de vraag hoe ver de verwoesting, de afbraak en het bedrog kunnen gaan.

  Zie bij voorbeeld:
  http://www.boublog.nl/2009/09/25/detroit-en-de-economische-crash/
  Of:
  http://www.boublog.nl/2009/11/01/nederland-ga-weg-uit-afghanistan/

 4. vonzilla says:

  QED

 5. de P. says:

  mevr. Berkenbosch is niet helemaal compos mentis…

 6. - says:

  – BAN: Dat soort dingen flik je hier niet. –

 7. John Coffey says:

  En wie zijn jullie dan? Zelfbenoemde opinieleiders? Meningenvoorbakkers? Van mij? Haha. Doet serieus aan deze opmaak van jullie websteek. Willen jullie soms zo overkomen? Serieus en ‘grappig’? Nuchter en vol beknopte ‘diepgang’? – Dit deel van de reactie geschrapt wegens te hoog aluhoedjesgehalte –

  – Dit deel van de reactie geschrapt wegens te hoog aluhoedjesgehalte –

  Maar jullie coveren niet eens de zaak Vaatstra, dus zijn jullie waarschijnlijk meer mensen die opinievormen nastreven vanuit een bepaald oogpunt. – Dit deel van de reactie geschrapt wegens te hoog aluhoedjesgehalte –

  – Dit deel van de reactie geschrapt wegens te hoog aluhoedjesgehalte –

  P.S. Een échte ‘rebel’ die gaat kijken of hij zélfs op Geestijl gebanned kan worden kán natuurlijk ‘hip to the game’ zijn niet ontzegd worden… Goede C.V. referentie(ahem).

 8. Peter Wisse says:

  Ja ze is echt mr. drs. maar verder knettergek. Tijd heeft ze genoeg want al 30 jaar in de bijstand.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties