Piloten vergeten landingsgestel te laten zakken

News24.com meldt: ‘
Pilots forget to lower wheels
‘. Een typisch geval van oeps. Grote oeps, zeg maar, want het betrof hier een Boeing 767 en dat mag dan niet het grootste vliegtuig ter wereld zijn, als je dat op de landingsbaan laat stuiteren zonder dat de wieltjes uit zijn, geeft dat een beste klap.

Sydney – Two Qantas pilots were suspended on Wednesday after forgetting to lower landing gear as they came in to land at busy Sydney airport.

The Boeing 767 was was less than 300m [from] the ground when alarms went off alerting the pilots the landing gear had not been deployed.

The pilots immediately boosted power to the engines to regain altitude and flew around the busy airport before coming in to land safely.

Nix aan de hand dus eigenlijk. Hoe lang zou zo’n schorsing trouwens duren?

Dit boek hebben ze niet eens nodig gehad

Dit boek hebben ze niet eens nodig gehad

4-11-2009 9.54 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Techniek

Er heeft iemand gereageerd op “Piloten vergeten landingsgestel te laten zakken”

  1. omni says:

    Wel leuk dat rijgedrag nu ook vlieggedrag wordt. Jaren geleden gehoord: als m’n vrouw met de auto van A naar B gaat, komt het eigenlijke autorijden op de zoveelste plaats, na opmaak checken in de spiegel, even bellen dat ze eraan kom, de kinderen op de achterbank terechtwijzen, een cd-tje wisselen etc.
    Piloten hebben immers ook wel iets beters te doen dan dat waarvoor ze betaald worden: even de roosters nakijken en zo, dan werken die piepjes maar storend. Bovendien: kunnen die automatische piloten dat dan niet doen, die landingsgestellen?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties