Meneertje Onfatsoen heeft schijt aan het parlement

De deense vlag
Stommeling Jones als kamerclown

Dat Nederland geen democratie is, is u ongetwijfeld bekend: Nederland is een monarchie en zo’n middeleeuwse staatsvorm verdraagt zich nu eenmaal niet met denkbeelden uit zulke moderne tijden als de zestiende eeuw, laat staan de eenentwintigste. Ergens in de jaren zeventig heeft Nederland de kans laten lopen om een democratie te worden, toen het ‘koningshuis’ had kunnen en moeten worden weggejaagd als gevolg van de Lockheedaffaire. Maar ja, Joop den Uyl was gristelijk opgevoed en daar zit de fout: godsdienstwaanzin en democratie gaan ook niet samen.

Aangezien Nederland op dit moment verder verwijderd is van democratie dan ooit, verbaasde de volgende kop ons nogal: ‘Oppositie eist dat premier bij AOW-debat is‘. “Oppositie”? Die is er niet eens. “Oppositie eist”? Tssk. De ‘oppositie’ heeft nix te eisen, want de ‘oppositie’ is in de minderheid. De ‘oppositie’ bestaat daarbij ook nog goeddeels uit godsdienstwaanzinnigen, dus met dat ‘eisen’ zal het sowieso wel tegenvallen, maar vooruit, we gaan, om met het dochtertje van onze stagiaire te spreken, “even leuk doen alsof”. We gaan, kortom, het stukje met u doornemen:

DEN HAAG – De grote oppositiepartijen in de Tweede Kamer eisen dat premier Jan Peter Balkenende donderdagavond bij het debat is over het verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Als het “grote” oppositiepartijen waren, zaten ze natuurlijk niet in de oppositie, dat is logisch.

De minister-president heeft het parlement woensdag laten weten dat hij en minister Wouter Bos van Financiën niet komen en dat minister Piet Hein Donner en staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) het debat zullen voeren.

Jeepeetje het mislukte premiertje is een notoir lafbek die in dit geval natuurlijk bang is dat hij opnieuw niet uit zijn woorden zal kunnen komen en daarbij dit keer ook nog zijn broek volschijt tot op zijn schoenen. Kabouter Wauwel van Financiën is solidair. Hij zal wel moeten, want hij woont praktisch in de reet van de minister-president, dus als die begint te poepen is Kabouter Wauwel de lul. Wat hij trouwens toch wel is, doch dit terzijde.

Fractieleider Femke Halsema van GroenLinks is erg teleurgesteld. Ze vindt het ”onbehoorlijk dat een premier bij een debat over een van de grootste hervormingen” afwezig is.

Volgens haar heeft de Kamer de premier gevraagd erbij te zijn. Halsema vindt dat het debat moet doorgaan, maar met Balkenende.

Femke doet huiliehuilie. Daar is Jeepee Kreukel altijd heel erg van onder de indruk, net als wij. Nu komt hij zeker.

Minachting

VVD-leider Mark Rutte zou het een ”minachting van het parlement” vinden als Balkenende niet bij het debat is. Rutte beschouwt het AOW-plan als een van de weinige maatregelen van het kabinet om de economische crisis te bestrijden.

De premier moet daarom het debat daarover zelf doen. Weigert hij te komen, dan moet het debat volgens Rutte worden uitgesteld.

Oei: Rutte heeft het door. Balkenende heeft schijt aan het parlement. Dat Rutte dat zeker vier kabinetten te laat door heeft, verbaast ons niet, want Rutte is altijd al een trage leerling geweest. En slim is hij ook niet, want het uitstellen van een debat dat jij wilt en waar de ander niet op zit te wachten, zet geen zoden aan de dijk.

Opstappen

Ook SP-leider Agnes Kant vindt dat Balkenende en Bos bij het debat moeten zijn. ”Als zij niet komen, kunnen ze beter opstappen”, zei Kant. Wat haar betreft gaat het debat niet door als de premier en de minister van Financiën er niet bij zijn.

Het kan volgens Kant niet zo zijn dat de fractievoorzitters niet met hen kunnen debatteren over een onderwerp waar iedereen over praat.

Dat ziet Kant verkeerd, want dat kan best. En dat debat gaat gewoon door, want de ‘oppositie’ is niet zozeer de oppositie als wel de minderheid. En wegblijven durven ze toch niet, die ‘oppositiepartijen’. Weet u wat trouwens het grappigste is? Het grappigste is dat Geert Wilders ook hier weer garen bij spint, al was het maar doordat zijn oneliners steeds beter worden:

Gênant

PVV-leider Geert Wilders vindt het ”onacceptabel en gênant” als Balkenende zijn eigen ”AOW-gedrocht” niet wil verdedigen. Als de minister-president dat inderdaad weigert, moet hij ”sowieso maar naar Brussel gaan, ook als ze hem niet vragen”.

Die Geert. Hij kan soms zo leuk uit de hoek komen. Het stukje besluit met een droge opmerking:

Het kabinet kan zelf bepalen wie het afvaardigt naar een debat.

En aangezien de regeringspartijen geen nieuwe verkiezingen willen, gaat dat debat morgen gewoon door en als Donner en Klijnsma plotseling geen zin hebben, sturen ze gewoon een paar rollen wc-papier of een pantomimepaard. Het debat kan er nooit slechter van worden.

Kots op de monarchie, olé olé. Kunt u nog kotsen, kots dan mee

Kots op de monarchie, olé olé. Kunt u nog kotsen, kots dan mee

4-11-2009 22.02 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bewindslieden, Geert Wilders, Godsdienstwaanzin, Kamerleden, Monarchie

Er zijn 2 reacties op “Meneertje Onfatsoen heeft schijt aan het parlement”

  1. […] om eerlijk toe te geven dat je plat op je gezicht gegaan bent. Dat zou tenminste nog een beetje fatsoenlijk zijn. Neen, lul: fatsoen moet je […]

  2. Doorn says:

    jan peter een doorn in het oog bij van Doorn
    Reallitijd is hard jan peter


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties