Stomme complotters overdrijven weer eens

Wij downloaden nooit iets wat wij eigenlijk hadden moeten kopen en zien dan ook niet in waarom een wet die als het ware diefstal verbiedt ten koste zou gaan van de vrijheid van het internet. Maar ja, wij vinden eigenlijk al dat mensen die iets van onze stukjes onthouden en dat zonder bronvermelding doorvertellen inbreuk maken op ons auteursrecht, dus wat dat betreft hebben wij echt geen medelijden met mensen wien het verboden gaat worden gratis films en muziek van internet af te trekken, tenzij die films en muziek natuurlijk volstrekt legaal gratis worden aangeboden, maar daar hebben we het hier nu even niet over.

We hebben het hier wel over de complotters van Zapruder.nl en hun stukje ‘Byebye, zwaaizwaai vrij internet……(26). De tags zijn veelbelovend: “Corporatisme, Media, Internet, Politiek, Cover-ups, Politiestaat”. Daarmee kun je veel kanten op, zelfs de goede. Maar niet als je Zapruder.nl bent. Dan ga je schrijven:

Hoera! Onze Europarlementariërs hebben tot diep in de nacht gevochten voor onze rechten. Oke, “three-strikes-you’re-out” gaat er gewoon komen, maar met “een eerlijke en onpartijdige procedure” voordat jouw ISP de stekker eruit moet trekken wegens het illegaal downloaden van bijvoorbeeld “prog-rock”.

Hadden ze dan liever gehad dat “jouw ISP” (kennelijk hebben ze daar een jeugdige doelgroep, die zich graag laat tutoyeren, doch dit terzijde) de stekker er zomaar uit zou mogen trekken? Waarom zou je het recht moeten hebben om iets illegaal te downloaden, ook al is het maar “prog-rock”? Even verder lezen:

Terwijl Brussel dus gewoon “Three-strikes” tot wet maakt, wordt aan de andere kant van de wereld onderhandeld over ACTA, het Anti-Counterfeiting Trade Agreement, waarbij een wenslijstje van de entertainment industrie wordt afgewerkt. Internet service providers als politieagent en “three-strikes” voor alles met copyright. Een “IP enforcement regime”. ACTA wordt door de deelnemende landen angstvallig geheim gehouden maar krijgt even aandacht door blogs van internetjurist Michael Geist. Welkom in de laatste jaren van het vrije internet. En wij zijn slechts stomme “complotters”.

Het auteursrecht zal beter gehandhaafd gaan worden. Wat is daar mis mee? Inderdaad, Zapruders, jullie “zijn slechts stomme ‘complotters'”. En jullie overdrijven weer eens. Maar ja, daar zijn jullie dan ook stomme complotters voor.

5-11-2009 16.35 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Film, Juridisch, Muziek, Webzijden

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties