De verhoortechniek van Stommeling Jones


Onlangs waren wij er getuige van hoe Stommeling Jones probeerde een kleuter te verhoren. Volgens Stommeling Jones is godsdienstwaanzin iets slechts en is het dus kindermishandeling of kindermisbruik (Stommeling Jones kent het verschil niet, zodoende) om een kleuter naar een godsdienstwaanzinnige kleuterschool te sturen. Tot zo ver zijn wij het niet eens helemaal met hem oneens, hoewel wij denken dat de thuissituatie doorslaggevend is: is men thuis niet godsdienstwaanzinnig, dan zal de kleuter de godsdienstwaanzin van de school incorporeren in het spel en een plaats toebedelen in de wereld waar de godsdienstwaanzin thuishoort, te weten het rijk van de sprookjes en andere fantasie├źn.

Zo lang de desbetreffende kleuter zichzelf bij het naspelen van Doornroosje niet echt gaat prikken met een van verdovende middelen voorziene spuit om die honderd jaar slaap te gaan nadoen, zich bij het imiteren van Roodkapje of de zeven geitjes niet echt laat opeten door een wolf en zich bij het spelen van Jezusje niet daadwerkelijk een paar enorme spijkers door de handen of polsen laat hengsten voor een overtuigender kruisbeleving, is er niet zo gek veel aan de hand. Niets wat niet door weldenkende ouders gecorrigeerd zou kunnen worden in ieder geval.

Stommeling Jones ziet dit iets minder vrijblijvend, wat ertoe leidde dat wij er onlangs getuige van mochten zijn hoe hij een kleuter verhoorde, of zoals hij het zei: "probeerde te debriefen in verband met het deprogrammeren." We vielen er middenin en hoorden het volgende:

05-11-2009 19:09:42 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Hersteld bij aanmaken index


Opinieleiders.nl © 1999 - 2024 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties