Wij hadden nog nooit van Jean op den Kamp gehoord

Deze man zweeft niet

Wij hadden nog nooit van Jean op den Kamp gehoord en dat hadden we nu we wel van hem gehoord hebben best graag zo willen houden. Maar ja, ze (en voorlopig zijn wij dat zelf) noemen ons niet voor niets De Grote Vrager. Wij zijn te nieuwsgierig, dat is het. Eerder op de dag kwamen we de naam Jean op den Kamp voor het eerst tegen, en wel in een reactie bij het stukje ‘Broken Tulip –
Waar misbruiker en misbruikte elkaar vinden
‘. Volgens ons is het de misbruiker die een slachtoffer vindt en niet de misbruikte die wanhopig op zoek is naar een dader, om het zo maar eens te zeggen, dus “waar misbruiker en misbruikte elkaar vinden” klonk ons wat vreemd in de oren. Toen wij dan ook nog het volgende lazen, zijn wij maar even een kijkje gaan nemen bij Broken Tulip:

Een merkwaardig initiatief, wat zeker aandacht verdient.

Of het ook navolging zal vinden ? Waarschijnlijk niet. In dit unieke geval hebben dader en slachtoffer gezamenlijk gekozen om rond de tafel te gaan zitten.

Van de openingstext werden wij niet veel wijzer en zeker niet vrolijk: een lulverhaal over tulpen waar de honden geen brood van lusten in een kleurstelling die pijn doet aan onze ogen.

Het intro is zo mogelijk nog erger en de enige echte conclusie die wij eruit kunnen trekken is dat ‘Jean’ er een nogal merkwaardige luisterhouding op na houdt:

een knie aan de grond
mijn vuist tegen mijn hart
het hoofd gebogen
zo luister ik

“Kijk me aan als ik tegen je praat”, riep onze meester dan, meestal gevolgd door: “grijns van je bek”. Doch dit terzijde. Jean is in dezen kennelijk de dader en Sophie Tulp het slachtoffer van het een of ander. De webzijde staat op naam van iemand die geen sporen heeft nagelaten op internet (die wij met andere woorden niet konden vinden met Google) en waarvan het derhalve de vraag is of ze überhaupt bestaat. Sophie Tulp is veel vindbaarder.

Op NUjij.nl zit een Sophie Tulp, die blijkens de gekozen Avatar, of hoe zo’n stompzinnig plaatje dan ook heet, van het zweefkezende type is en dus best de gezochte zou kunnen zijn. Dat ze linkt naar www.brokentulip.nl is in dier voege een beetje een weggevertje.

Ook zoeken op [“Jean op den Kamp”] levert resultaat op. Er is er eentje die beweert in Vietnam te zitten en er zijn ogen te hebben laten laseren. Vermoedelijk van dezelfde zijn op Geenstijl een paar reacties weggehaald bij het stukje ‘Privacyschending! Inbrekers filmen mag niet‘. Jammer is dan dat er nooit bij staat waarom. Wij vermoeden een keer wegens commentspam en de andere keer wegens wartaal of onwelvoeglijk taalgebruik.

Dat laatste baseren wij op de reacties die hij heeft achtergelaten bij het stukje ‘Broken Tulip‘. Wij weten niet of de wartaalgrens van dutchpredators.info hetzelfde is als onze wartaaldrempel, maar je zult vast wel iets verkeerd moeten doen om er overheen te gaan. Uit een reactie bij ‘Waarom zit Marcel Vervloesem in de bak‘ blijkt volgens ons dat deze Jean op den Kamp behalve dat hij vermoedelijk niet helemaal spoort ook geen vriendelijke meneer is.

Even terug naar de webwerf Brokentulip.nl. Daar staat ook een link onder ‘Samenwerking’. Als je daarop klikt, wat wij natuurlijk gedaan hebben, kom je terecht op ‘Broken Tulip, dader en slachtoffer van misbruik hebben elkaar gevonden‘. Aangezien dat stukje gisteren gepubliceerd is, zal die link niet veel ouder zijn, om het voorzichtig te stellen. In hoeverre er echt van samenwerking sprake is, is ons een raadsel. Vanmiddag had meneer op den Kamp al ruzie met de desbetreffende redactie, dus hoe lang die samenwerkingslink nog blijft staan, is de vraag. Of vindt u misschien dat deze redactionele opmerking coöperatief klinkt:

red: als u het niet erg vindt houden wij ons nu even bezig met iemand die onze hulp echt nodig heeft, en stoom afblazen daar zijn andere gelegenheden voor, verdere berichten van deze strekking worden dan ook niet meer door gelaten.

Neen hè? Meneer op den Kamp lijkt ons hier al redelijk uitgeluld zelfs, en dat terwijl nog maar net begonnen was. Bij Dutchpredators.info mag hij nog even zijn gang gaan, schijnt (als wij het goed begrijpen staat de laatste reactie daar steeds bovenaan. Misschien is het handig als de reacties daar van een datum- en tijdstempel worden voorzien, voor de overzichtelijkheid.) Bij ons zou hij er vermoedelijk al afgeschopt zijn, wegens herhaaldelijke overschrijding van de wartaaldrempel of zelfs wegens strijdigheid met de fatsoensmormen. Overigens vinden wij dat Grootmoeder het goed verwoord heeft:

Jean, wat mij betreft ben je geen haar beter dan Yvonne, en Chris. Jullie zijn een stelletje waardeloze aandachtsgeile malloten

En nu gaan wij met de hele redactie kijken naar een Poolse documentaire over een politieman die undercover op een kleuterschool gaat werken: ‘Gliniarz w przedszkolu‘. En wat betreft Brokentulip.nl wij zijn het oneens met Dutchpredators.info en vinden we dat wij er nu al te veel aandacht aan besteed hebben. Zoals een van de reaguurders (want zo noemen ze daar de respondenten) op Geenstijl al zei:

Met je vijf geregistreerde gebruikers.

9-11-2009 21.00 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Film, Hondelulle, NUjij.nl, Webzijden, Zoektermen, Zweefkezerij

Er zijn 9 reacties op “Wij hadden nog nooit van Jean op den Kamp gehoord”

 1. vonzilla says:

  amen.

 2. Laat dat misbruikte dan maar even zitten, maar inmiddels vinden wij de misbruiker tevens een mispunt.

 3. Geachte heer De Grote Vrager,

  [QUOTE]Bij Dutchpredators.info mag hij nog even zijn gang gaan, schijnt (als wij het goed begrijpen staat de laatste reactie daar steeds bovenaan. Misschien is het handig als de reacties daar van een datum- en tijdstempel worden voorzien, voor de overzichtelijkheid.) Bij ons zou hij er vermoedelijk al afgeschopt zijn, wegens herhaaldelijke overschrijding van de wartaaldrempel of zelfs wegens strijdigheid met de fatsoensmormen. [/QUOTE]

  Wij zetten inderdaad de nieuwe reacties bovenaan, gezien het grote aantal reacties van die hoogbegaafde “Jean op den Kamp” is het dan makkelijker om de nieuwste nonsens te vinden.
  Dat datumstempel bij de reacties is door u waarschijnlijk door het overstelpende aantal reacties van de hoogbegaafde “Jean op den Kamp” over het hoofd gezien, de dagen waren wel degelijk gestempeld.

  Uw kritiek over de afwezigheid van het tijdstempel hebben wij ons heel erg aangetrokken, we zijn er nog speciaal voor naar Kabul gereden om zo’n stempel te kopen, maar dat was weer niet compatible met ons mooie WP-theme. En dat theme willen we voor geen goud missen, al zou het alleen maar vanwege ons mooie, zeer toepasselijke “koplogo” zijn.
  Uiteindelijk zijn we dan maar in ons theme gedoken, normaal verwacht je daar iets van get_the_date en get_the_time, maar dat stond daar niet.
  Met bruut geweld hebben we dat opgelost, door het gewoon erin te kwakken. Thans kan dus zelfs “Jean op den Kamp” nog nagaan, op welke tijd hij zijn hoogbegaafdheid heeft geventileerd.
  Met dank voor uw opmerkingsgave, is het geheel thans perfect!

 4. Spirit of Elements says:

  Waar is nou de reactie gebleven die ik gepost had?

  – Bedoelde reactie is geschrapt: spammen doe je maar lekker ergens anders –

 5. Spirit of Elements says:

  Spammen zegt u! Vreemd het was anders mijn aller eerste post.

  – Dat dondert niet: het was een zeikverhaal met de bedoeling reclame te maken voor een webzijde. Dat valt onder onze definitie van spam. Zet maar ergens een advertentie.

  Discussie gesloten. –

 6. […] hadden wij nog nooit van Jean op den Kamp gehoord. Toen wij wel van Jean op den Kamp gehoord hadden, werden wij daar niet meteen heel erg vrolijk van […]

 7. Hoezo? says:

  – Reactie verwijderd wegens niet relevant –

 8. Gerrit van Leeuwen says:

  – Dit deel van de reactie verwijderd wegens irrelevant –

 9. […] ‘Wij hadden nog nooit van Jean op den Kamp gehoord‘ […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties