Eneco, de hondelulle van de week

Als bedrijven je cadeautjes gaan geven, weet je dat je belazerd wordt. Dat we belazerd werden met de energieprijzen, wisten we natuurlijk al, want dat hebben we te danken aan de privatisering, die zogenaamd voor meer concurrentie moest zorgen, maar in werkelijkheid alleen maar prijsstijgingen tot gevolg heeft gehad.

Voor Eneco was het kennelijk niet genoeg dat wij dat al wisten, neen, die hondelulle moesten het zo nodig nog even inwrijven. Met een chocoladeletter, godbetert. Maar niet eens van volwassen afmetingen. Er zat een kaartje bij, met op de voorkant een afbeelding van een windmolen en de text: “we gaan vooruit – hoor de wind waait…”.

Als je het kaartje openvouwt, lees je: “Bij Eneco willen we u graag een keer verrassen…“. Welnu, daar zitten wij godverdomme helemaal niet op de wachten. Wij willen onze energie voor een redelijke prijs en voor de rest geen flauwekul. En van verrassingen houden we al helemaal niet.

Geachte klant,

Als energiebedrijf bieden wij u het hele jaar door zoveel mogelijk zekerheid en betrouwbaarheid. Maar nu willen we u eens een keer verrassen. Het is de tijd van surprises, dus het mag. Daarom dit aardigheidje van Eneco.

“Zoveel mogelijk zekerheid en betrouwbaarheid”? Wel godverdegodver. Dat is net zoiets als zeggen: “ach, honderd procent zekerheid en betrouwbaarheid is nergens voor nodig en dan zal er eens een gasleidinkje de lucht ingaan, wat dan nog? We doen toch ons best, zoveel mogelijk? En dat alleen al in Utrecht dit jaar de stroom zeker drie keer is uitgevallen, is toch helemaal niet zo erg?” En dan dat idiote: “Maar nu willen we u eens een keer verrassen. Het is de tijd van surprises, dus het mag.” Het mag helemaal niet. Er bestaat helemaal niet zoiets als “de tijd van surprises”. Surprises mogen op Sinterklaasavond en de enige die in surprises mag doen, is Sinterklaas. Nu hebben wij deze kutchocoladeletter natuurlijk zelf betaald, dus in dier voege hadden we er een leuke surprise van kunnen maken, maar het is nog lang geen Sinterklaasavond en wij zijn godverdomme Sinterklaas niet. Twee redenen waarom Eneco die klotechocoladeletter beter in zijn reet had kunnen steken.

Naast de surprises en Sinterklaas is dit sowieso onze favoriete tijd van het jaar. De wind waait door de bomen en daar maken wij energie van.

“Onze favoriete tijd van het jaar”? Zeker omdat “we” nu kunnen zien welke obscene winsten we dit jaar weer binnengerijfd hebben. En de wind waait verdomme gratis door de bomen. Eneco maakt daar helemaal geen energie van. Hooguit zet Eneco de windenergie om in elektriciteit en geld (u kent toch het spreekwoord “elektriciteit is geld”? Doch dit terzijde), en dat dan weer met een onbeschofte winstmarge.

‘Windstroom’ noemen we dat, een hele schone vorm van energie.

En een hele smerige manier van geld ‘verdienen’.

Heeft u onze tv-campagne over Windstroom al gezien? Daarin nodigen we iedereen uit om naar eneco.nl/wind te gaan. Bezoek de site zeker eens, want naast informatie vindt u er ook een leuk spel* met een heel bijzondere hoofdprijs…

Wel godverdomme. Van ons geld stuurt Eneco dus niet alleen miniatuurchocoladeletters rond, ze spelen er ook nog leuke spelletjes van, met bijzondere hoofdprijzen. Zijn ze nou godverdegodverdegodver helemaal van de pot gerukt? Ze moeten hun werk doen en daarmee uit.

We wensen u een hele mooie sinterklaastijd. Geniet ervan!

Met vriendelijke groet,

Hans Valk
Directeur Retail

*U kunt het spel spelen tot en met 4 december 2009

Als Eneco gewoon de prijzen verlaagt tot een aanvaardbaar peil, kunnen wij van het geld dat wij overhouden ongetwijfeld het hele jaar door iedere dag een volwassen chocoladeletter eten, en dankzij Eneco beseffen wij nu weer dat Eneco ons dagelijks besodemietert. De hierdoor ontstane bloedgolven staan ons genot dan ook enigszins in de weg. Dat er op de doos van de chocoladeletter ook nog “100% eerlijk” staat, maakt het er niet beter op. En daarom roepen wij Eneco bij dezen uit tot hondelulle van de week. Een beetje Sinterklaas spelen van ons geld. Wat denken ze wel.

17-11-2009 9.01 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Hondelulle

Er zijn 10 reacties op “Eneco, de hondelulle van de week”

 1. Ruud Harmsen says:

  Laatst viavia gehoord van een kwalijk geval met opdringerige Eneco-klantenwerving, maar na een brief op poten werd het wel netjes in orde gemaakt. Dat mag ook wel eens gezegd.

  Waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. Niet erg mits ze hersteld worden.

 2. A.van Vliet says:

  Nog bedankt voor de chocoladeletter,een leule geste.
  Maar waarom dit schrijven met zoveel grove woorden gapaard gaat is mij niet duidelijk en helemaal niet nodig.
  Hier ben ik niet zo gelukkig mee.
  Gr. v. Vliet.

 3. Piet says:

  Idioten zijn het inderdaad! Privatisering maakt goedkoper? das natuurlijk ook gelul. Van mijn geld een chocoladeletter opsturen? gek geworden zijn ze… en dan ook nog spelletjes met prijzen..
  Ik ben het helemaal eens met dit verhaal!

 4. j.karels says:

  – Dit deel van de reactie geschrapt wegens irrelevant –
  bedankt voor de chocolade letter.

 5. Remco says:

  Waarom nou met zoveel gevloek? Onnodig en kwetsend! Wees eens blij dat ze iets ludieks organiseren. Je kiest zelf bij welke maatschappij je wilt dus niet zeuren!

  * NOOT VAN STOMMELING JONES: Waarom godverdomme nou godverdomme met zoveel gevloek, wel godverdegodverdegodver? Omdat wij godverdomme graag vloeken, godsallejezus nogantoe. “Onnodig en kwetsend!”? Rot godverdomme een klereëind op, godverdomse klootzak. Godverdomme “blij dat ze” godverdomme “iets ludieks” godverdegodver “organiseren”? Dat maken we godverdomme zelf wel uit. Godsklote. “Je kiest” godverdomme “zelf bij welke” kankerteringtyfusklote”maatschappij je” godverdomme “wilt dus ” godverdegodverdegodver “niet zeuren!”? Van de ene op de andere dag waren we godverdomme geprivatiseerd en ‘zaten’ we godverdomme ergens ‘bij’. Wij hebben godverdomme nooit ergens voor gekozen en volgens ons moet de energievoorziening genationaliseerd zijn, net zoals de gezondheidszorg en andere nuttige zaken. Waar hebben we godverdomme anders een ‘staat’ voor nodig? Rot godverdomme een eind op zeg. En als je godverdomme niet tegen vloeken kunt omdat je een kankerteringtyfusklotegodsdienstwaanzinnige bent, heb je godverdomme op deze webwerf niets te zoeken. Wegwezen en godverdomme nooit meer terugkomen. EINDE NOOT *

  * NOOT VAN UW CAPTAIN: Wij vinden Stommeling Jones weleens nodeloos grof in de bek. Maar nu niet. EINDE NOOT *

 6. Axel says:

  Jones,

  Reactie op: En dat alleen al in Utrecht dit jaar de stroom zeker drie keer is uitgevallen, is toch helemaal niet zo erg?”

  Betrouwbaarheid en leveranciers moeten los van elkaar worden gezien. De netbeheerder is verantwoordlijk voor het net (dus evt. storingen) Leveranciers kunnen alleen verantwoordelijk gehouden worden voor storingen als zij hun centrales uit zouden zetten!

  Betrouwbaarheid moet dus in een andere context worden geplaatst.

 7. h says:

  mensen niet zo zeuren, ik ben klant al jaren maar
  nooit zonder stroom gezeten of uitgevallen.
  en niet zo schelden ze doen hun best. de oorzaak
  is bij jullie thuis denk ik.

 8. Chellebelle says:

  Wat een kado! De sukkels! Vandaag moest mijn hond met spoed naar de dierenarts vanwege deze klote chocolade letter! Ligt gewoon op de mat, elke hond die daar bij kan, ruikt het door de verpakking heen, scheurt het open en eet de letter op met de kans op de dood. Wil Eneco de huisdieren uitroeien in Nederland? Ze reageren er nog niet op maar ik heb wel een vette rekening voor ze, de hond moet meteen een braakmiddels krijgen om alles uit te spugen.

 9. ajck punt says:

  Salem Maleikum, pak ‘m in je hand en bekijkem!

 10. Martine says:

  Chocoladeletters zijn nooit goed voor iedereen. Volgende keer een ander presentje bedenken eneco.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties