Maar het gebeurde nu eenmaal niet in een Europese stad


Anja Meulenbelt heeft het op zich genomen ons ervan te overtuigen dat Palestijnen goed zijn en Israël slecht. Dat moet zij natuurlijk helemaal zelf weten en wij zitten er ook helemaal niet mee, al was het maar omdat zij niet alleen een zekere uiterlijke gelijkenis met clown Bassie vertoont, maar ook nog net iets minder geloofwaardig is dan genoemde kindervriend. Vandaag zegt mevrouw Meulenbelt: "Stel je voor…". Wij antwoorden dan natuurlijk: "Cpt. Iglo, aangenaam". HAHAHAHAHAHA. Sorry.

Dat bedoelde ze echter niet:

"Stel je voor: meisje aangereden door een auto, en ze is gewond. Probeer haar naar het ziekenhuis te brengen en je stuit op soldaten die je niet doorlaten. Wat zouden we ervan vinden als dat in een Europese stad gebeurde? Kijk naar het filmpje, NO WAY THROUGH (English) hier."
Welnu, naar dat filmpje hebben wij niet gekeken, want dat kunnen wij ons wel voorstellen. We willen mevrouw Meulenbelt er alleen wel even op attenderen dat het hele voorval nu eenmaal niet in een Europese stad plaatsgevonden heeft, afgezien van wat wij er verder van vinden. Dit soort beroep op ons voorstellingsvermogen doet ons altijd denken aan wat ze vroeger in Nederland deden met dienstweigeraars:
"Stel je voor, je staat ergens in de bergen op een richel, met een geweer en dan komt je vijand de hoek om, ook met een geweer. Het gaat om je leven en hij heeft jou nog niet gezien, wat doe je dan?"
Dan moest je zeggen dat je hem ongezien in zijn rug zou schieten, of woorden van gelijke strekking, waarop de vragensteller dan kon zeggen: "Ha! Zie je wel! Je hebt helemaal geen gewetensbezwaren!" Wij kennen iemand bij wien volgens zijn zeggen de dialoog als volgt verliep:
"Vraag: Stel je voor, je staat ergens in de bergen op een richel, met een geweer en dan komt je vijand de hoek om, ook met een geweer. Het gaat om je leven en hij heeft jou nog niet gezien, wat doe je dan?
Antwoord: Dan gooi ik mijn geweer in het ravijn, klim razendsnel naar boven langs het touw dat daar hangt en ga ervandoor op de klaarstaande motorfiets.
Vraag: Hè? Wat voor touw? Welke motorfiets?
Antwoord: Ja, hallo, die moet je je gewoon even voorstellen.
"
Afijn. Wat wij maar wilden zeggen is dat mevrouw Meulenbelt beter over haar katten kan gaan zitten beppen. Dat boeit ook voor geen meter, maar het staat net iets minder dom.

25-11-2009 12:47:53 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Hersteld bij aanmaken index


Opinieleiders.nl © 1999 - 2024 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties