Maurice de wonderhond

Nou ja, hij heet Maurice de Hond en hij presenteert zichzelf middels een soort van open brief aan Clairy Polak als wonderdokter, vandaar de flauwe woordspeling “Maurice de wonderhond”. Nou ja, wonderhond of wonderdokter: in de hoek van de aluhoedjes hoort zo iemand wel thuis. Per ongeluk typten wij eerst aluhondjes in plaats van aluhoedjes, maar dat is eigenlijk ook wel een grappige: Maurice de Aluhond. De desbetreffende open brief hebben wij gelezen, maar gaan wij niet eens bespreken, daar het er een van de soort is waar wij volgaarne onze reet mee afveegden in de tijd dat brieven nog op papier geschreven werden, dus hier vegen wij onze virtuele reet mee af. En dat terwijl wij niet alleen een schijthekel hebben aan Maurice de Wonderbaarlijke Aluhond, maar ook aan Clairy Polak, over wien Stommeling Jones zei:

Clairy Polak doet ons altijd denken aan de professoren van Eurotoupet. Liefhebbers van Van Kooten en De Bie die de tweede elpee van het Simplisties Verbond nog hebben staan, weten misschien wat wij bedoelen en zo niet, dan niet. We leggen het gaarne nog even uit. De geïnterviewde is de heer Scheurleer en hij heeft problemen met zijn haar, dat hij niet meer heeft. In ieder geval niet in de mate die hij had willen hebben. Tijdens een van de behandelingen die hij ondergaat om dit gemis op te heffen, wordt zijn toupet met een nietpistool aan zijn hoofd vastgezet, zodat zijn wenkbrauwen permanent omhoog gaan staan, waardoor hij altijd verbaasd kijkt. Wij hebben die elpee al een poosje niet meer gedraaid, dus het zou kunnen dat de schuldigen de mensen van het Oxford Haarinstituut waren, maar daar willen we even afwezen. Waar het ons om gaat, is het permanent verbaasde hoofd van Clairy Polak. Alleen daarom al, mogen wij haar niet. Verbaasd zijn is een ding, je brood verdienen met je wenkbrauwen is iets anders en in ieder geval al sinds Brezjnev (die van het Rode Plein, niet te verwarren met Brenzev, de Haringkoning van het Oranjeplein) houden wij daar niet van.

En nu we het toch over Stommeling Jones hebben: die hebben wij zonder omhaal met het dochtertje van onze stagiaire naar het desbetreffende prikpunt gestuurd om het kind aldaar te laten inenten tegen de Mexicaanse varkensgriep. Aangezien een groot deel van de dierenartsen die wij kennen, waarvan een behoorlijk percentage in de farmaceutische industrie werkt, zijn kinderen heeft (“een groot deel heeft”, dat klopt) laten inenten tegen de Mexicaanse varkensgriep, moest onze stagiaire dat ook doen, vonden wij. Zij kon zelf echter niet mee, omdat ze nog koffie voor ons moest zetten, maar dat is een heel ander verhaal.

30-11-2009 23.34 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Beesten in het nieuws, Loggers gelogd, Redactiezaken, Televisie, Woordspelingen, Zweefkezerij

Er zijn 2 reacties op “Maurice de wonderhond”

  1. dennis says:

    in deventer heeft maurice toch mooi gelijk gehad he? kostte hem wel zijn huis.

  2. Ruud Harmsen says:

    Waardeloos artikel. Nul inhoud in reactie op een wel degelijk genuanceerd artikel van Maurice de Hond. Als je niks te zeggen hebt, kun je beter niks schrijven.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties