Blaffende koeien bijten niet (74)

Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw is vervolgens zogenaamd omgekomen bij een parachutesprong. Haar kleinzoon zit nu met haar lijfwacht in een jeep uit zijn nek te kletsen.

“Niet dat ze Rome echt gesticht hebben trouwens, want dat was Aeneas, als ik mij goed herinner, die na zijn ontsnapping uit Troje in Italië aan land ging en een stad nodig had om een houthandel te kunnen beginnen. Je kunt je gewoon niet voorstellen hoe groot zo’n houten paard dan nog is, uiteindelijk. Achteraf was dat houten paard ook de eerste winkeldochter uit de geschiedenis, want wat hij ook aan houten zooi verkocht: geen paard. Gelukkig kon hij bestaan van de verkoop van gehoutsnijwerkte beeldjes van Romulus en Remus, die hij voornamelijk aan Griekse toeristen verkocht, onder het roepen van Thalatta! Thalatta! waarop zij verward om zich heen begonnen te kijken, wat hij dan weer niet begreep. Dat waren nog eens tijden.”

“Je kiest een mooi moment om te laten horen dat je niet alleen Gymnasium gehad hebt, maar er nog wat van hebt onthouden ook. Jammer dat je er niets van hebt begrepen. Maar goed: ‘Quamquam sunt sub aqua, sub aqua maledicere temptant’, zullen we maar zeggen. Vrij vertaald: ze kunnen nog zo in de olie zijn, uit hun nek kletsen blijven ze toch. Opleiding of niet. Straks ga je me nog vertellen dat je gestudeerd hebt ook”, zei Gerald.

“Ja, hèhè. Wie niet. Maar alle gekheid op een stokje, er zat een aapje met een rokje achter moeders keukendeur, of zo. Dat weet ik nog wel. ‘De zee, de zee kotst voort achter de omheining, de zee waar een debiel zichzelf weerspiegelt ziet. De zee heeft een ventiel, een lever’ en de rest weet ik niet meer. Ach ja, die gouden jaren op de middelbare school. Prachtig gewoon. En dan die studententijd er achteraan. Heerlijk. Zuipen en op je nest liggen tot het weer tijd was om te zuipen. Of om te kotsen natuurlijk. Of om naar de Chinees op de hoek te gaan. Wist jij dat ik jarenlang gratis gegeten heb bij de Chinees op de hoek? En dan kreeg ik meestal nog geld toe ook. Van de fruitautomaat, want daarop won ik altijd. Daar had ik eigenlijk mee door moeten gaan. Professioneel dan.”

“Ja, lul maar raak”, reageerde Gerald: “maar ondertussen moet je nu voor een baby gaan zorgen, terwijl je feitelijk nog geen kamerplant in leven kunt houden, dus dat wordt best lastig. Het lijkt me geen slecht plan als je daar een vrouwtje voor in huis haalt.”
“Een vrouwtje? Verdeel je kamerplanten dan in mannetjes en vrouwtjes? En hoe zie je het verschil? Wat moet een dooie kamerplant trouwens nog met een vrouwtje? Bestaan er necrofiele kamerplanten? Sjeezus, wat ben jij bezopen. En ik maar denken dat ik dronken was.”

28-08-2009 7.00 | Door: Een Schrijver | Categorie: Feuilleton

Er zijn 2 reacties op “Blaffende koeien bijten niet (74)”

  1. […] Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw is vervolgens zogenaamd omgekomen bij een parachutesprong. Haar kleinzoon zit nu met haar lijfwacht in een jeep uit zijn nek te kletsen. […]

  2. […] Wat voorafging: een oude vrouw en haar lijfwacht zijn uit het ziekenhuis ontsnapt. De oude vrouw is vervolgens zogenaamd omgekomen bij een parachutesprong. Haar kleinzoon zit nu met haar lijfwacht in een jeep uit zijn nek te kletsen. […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties