Maar wat is er nou met die peuter gebeurd?

Op NU.nl lazen wij een bericht met de kop ‘Ontsnapte Haagse peuter (2) alleen op reis ‘. De peuter bleek ontsnapt te zijn aan de aandacht van zijn oma, de straat te zijn overgestoken en in een bus gestapt te zijn. “Lekkere oma ben je dan”, denken wij in zo’n geval. Daar gaat het ons nu echter niet om, noch om de vraag waarom die peuter er vandoor gegaan was. Wij willen weten hoe het afgelopen is, want dat vermeldt het bericht niet. Er staat:

De buschauffeur merkte niet dat het jongetje via een achterdeur instapte en vond de knaap pas vele haltes verder. Daar sloeg de bestuurder alarm. De politie bracht hem terug naar zijn ongeruste oma.

Wij hebben geen flauw idee waarom de politie de chauffeur teruggebracht heeft naar zijn ongeruste oma, noch waarom de oma van de chauffeur überhaupt ongerust was. De meeste buschauffeurs die wij kennen of ooit gekend hebben, zijn of waren volwassen kerels die, permanent dronken of niet, nooit in zeven sloten tegelijk zouden lopen en wij kunnen ons niet voorstellen dat hun grootmoeders zich veel zorgen over de desbetreffende chauffeurs maken of maakten.

Misschien lopen hier twee verhalen door elkaar c.q. ontbreekt het verhaal van de chauffeur. Hoe het ook zij, in gedachten zien wij die bus daar staan, aan de Laan van Nieuw Oost-Indië. Alle passagiers zijn uitgestapt, daar de chauffeur door de dienaren der Hermandad op familiebezoek was gestuurd en er geen vervanger was aangewezen. Op de peuter heeft natuurlijk weer niemand gelet, dus die kan inmiddels overal zijn. Er is nog geen paniekbericht over verschenen, zelfs, of vooral, niet via een Amber Alert, maar mocht u de peuter ergens tegenkomen, laat het dan even weten. U hoeft hem niet tegen te houden, want het ventje redt zich wel, dat is duidelijk.

7-09-2009 19.29 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Taal, Toerisme

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties