Wij hebben niets tegen Marokkanen

Wij hebben niets tegen Marokkanen. Wij hebben ook niets vóór Marokkanen. Wij hebben niets tegen Nederlanders. Wij hebben ook niets vóór Nederlanders. En zo zouden wij nog uren door kunnen gaan, maar we kunnen het beter nu vast uitleggen: je kunt over een heleboel bevolkingsgroepen generaliseren dat het een aard heeft, en vaak heb je dan nog gelijk ook, maar ieder individueel lid van die groep moet toch echt op zijn eigen waarde, of het gebrek daaraan beoordeeld worden.

In ‘Volksvertegenwoordiging? Waar dan?‘ zeiden wij:

… doordat de groep niet bestaat. Iedereen die wel eens al dan niet zijns ondanks deel heeft uitgemaakt van een groep, bijvoorbeeld een schoolklas of een zeventiendaagse busreis, zou kunnen weten wat wij bedoelen, maar we leggen het toch nog even uit. De groep bestaat in zoverre dat de groep als zodanig benoemd kan worden, dat de groep rechten en plichten kan hebben en dat je er een schoolmeester of een reisleider voor kunt zetten die met de groep kan communiceren, of dat althans kan proberen. De groep bestaat ook in dier voege dat er sprake is van groepsprocessen en groepsdynamiek.

Desondanks bestaat de groep niet, zoals wij net al zeiden, doordat de groep bestaat uit individuen die hun eigen gedachten, emoties, wensen en verplichtingen hebben, waardoor ze er te allen tijde voor kunnen kiezen om de groep de groep te laten en hun eigen weg te kiezen.”

Wij hebben wel een hekel aan godsdienstwaanzin en godsdienstwaanzinnigen in alle soorten en maten. Als Geert Wilders dus had gevraagd: “WILT U MINDER OVERLAST VAN GODSDIENSTWAANZINNIGEN!?”, hadden wij best ja kunnen antwoorden, als wij daar aanwezig geweest waren, wat zeer onwaarschijnlijk is, want we hebben wel degelijk iets tegen Geert Wilders.

Wij denken dat de hekel aan Marokkanen, voor zover aanwezig, bij de meeste mensen eerder een angst voor of hekel aan de islam is, of althans als zodanig is begonnen. De ongenuanceerde grote bek van islamapologeten en fanatieke muzelmannen helpt daarbij erg goed, omdat die angst en hekel voeden. Geert Wilders heeft daar tot nog toe gebruik van gemaakt.

Nu hij gemeend heeft te moeten vragen of zijn publiek “minder Marokkanen” wil, wordt allerwegen de vergelijking met Hitler gemaakt. Dat lijkt ons wat overdreven, daar wij ons niet kunnen herinneren dat Hitler ooit aan gemeenteraadsverkiezingen heeft deelgenomen of zijn gehoor iets heeft gevraagd. Wij kregen meer de indruk dat Wilders zich uitgebreid liet vieren, als leider van een partij die gewonnen had, en moesten meer denken aan Louis van Gaal en zijn stompzinnige “Wij zijn de beste” geroep.

Wat dat betreft is er dus hoop voor iedereen die iets tegen Wilders heeft: na de laatste keer dat van Gaal dat geroepen heeft, werd hij het seizoen erop ontslagen en heeft hij nix meer gepresteerd. Die lijn gaat hij doortrekken op het aanstaande WK, zodat wij daar niet naar hoeven te kijken, maar dat is een heel ander verhaal.

Intussen lachen wij ons rot om de opwinding en wijzen wij hier volgaarne op onze oplossing van het Nederlandse godsdienstwaanzinnigenprobleem:

  1. Ten eerste moet natuurlijk de monarchie worden afgeschaft, want dat stelletje zoveelste generatie godsdienstwaanzinnige allochtonen denkt nog steeds Nederland te regeren “bij gratie gods”, terwijl er geen goden bestaan. Als ze trouwens “bij gratie Sinterklazes” zouden heersen, konden ze ook opsodemieteren, want Sinterklaas bestaat weliswaar wel, maar hij gaat er niet over. Daar.
  2. Ten tweede moet het op godsdienstwaanzinnige grondslag opererende politieke partijen verboden zijn aan verkiezingen deel te nemen.
  3. Ten derde mogen verkozen politici niet in een god, kan niet schelen welke, geloven.
  4. Ten vierde mogen ambtenaren niet in een god, kan niet schelen welke, geloven.
  5. Ten vijfde mogen aangewezen ‘gezagsdragers’, als daar zijn burgemeesters en commissarissen van de godsdienstwaanzinnige koningin niet in een god, kan niet schelen welke, geloven.

En nu een lekkere tosti ham-kaas.

20-03-2014 13.12 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Arabische wereld, Geert Wilders, Gemeentepolitiek, Godsdienstwaanzin, Voetbal

Er heeft iemand gereageerd op “Wij hebben niets tegen Marokkanen”

  1. Ruud Harmsen says:

    Een atheïstische dictatuur dus in feite.

    Is al geprobeerd en een fiasco gebleken: Lenin, Mao, Stalin, Noord-Korea. Niet doen dus. Mijn gratis advies.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties