Nederland subsidieert opnieuw anti-Israëlische haatclubs

Het onderstaande is de text van een persbericht van Likud.nl. Dat u het even weet.
Persbericht
Maandag 5 mei 2014

Nederland subsidieert opnieuw anti-Israëlische haatclubs

Nederland en drie andere Europese landen hebben in maart gezamenlijk nieuwe subsidies toegekend aan Palestijnse organisaties.
Net als met de subsidies van de Europese Unie – waar wij eerder over berichtten – blijkt het weer te gaan om het bevorderen van Israël ondermijnende activiteiten.

Dat blijkt meteen al uit het feit de subsidiepot van 17,6 miljoen dollar beheerd wordt door de Palestijnse Birzeit universiteit, die eerder rapporten uitbracht waarin het bestaansrecht van Israël wordt ontkend.

Dit blijkt tevens uit welke organisaties de subsidies gaan krijgen. Zo wordt een ‘kernsubsidie’ toegekend aan de Palestijnse organisatie Badil. Badil roemt ‘het verzet’ en ‘de martelaren’ (plegers van zelfmoordaanslagen), is tegen de tweestatenoplossing, ontkent het bestaansrecht van Israël, bevordert boycotacties van Israël en noemt Israël racistisch. In lijn hiermee publiceerde Badil antisemitische cartoons op haar website.

Een andere Palestijnse organisatie die subsidie krijgt, is Addameer. De oprichter/voorzitter wordt verdacht van het lidmaatschap van de extreem-linkse Palestijnse terreurorganisatie PFLP. Diverse andere kopstukken hebben ook banden met de PFLP, dat op de lijst van de EU van extreem gevaarlijke terreurorganisaties staat. Zo pleegden leden van de PFLP de beruchte moord op de familie Fogel in 2011, waarbij zelfs een baby van 7 maanden oud de keel werd afgesneden.

Ook de Palestijnse organisatie Al-Haq krijgt opnieuw subsidie. Al-Haq noemt Israël net als Badil racistisch, is tegen het vredesproces, is voor Palestijnse terreur tegen Israëlische burgers en is voor een totale boycot van Israël.
Wat betreft dat laatste, Al-Haq werd hierdoor ook in Nederland berucht. Want de organisatie speelde een hoofdrol in de juridische bewerking van Vitens, die leidde tot de terugtrekking van het waterbedrijf uit Israël.

Minister Timmermans (PvdA) sprak zich daar nog tegen uit: “Nederland wil juist dat er meer wordt samengewerkt tussen Nederlandse en Israëlische bedrijven, dat is goed voor het vredesproces.”

Maar dat belet hem blijkbaar niet om de Palestijnse organisaties die vrede tussen de Palestijnen en de Israëli’s bepaald niet bevorderen en het Nederlandse beleid ten aanzien van dit proces bovendien gericht dwarsbomen, te (blijven) subsidiëren.

In Nederland moet nog steeds veel bezuinigd worden. Politiek, begin eens met het afschaffen van deze subsidies aan extreme Palestijnse organisaties, in plaats van Nederlandse burgers daarvoor te belasten!

NB Deze informatie is afkomstig van de organisatie NGO Monitor. Deze heeft het concept-rapport voorgelegd aan de Nederlandse vertegenwoordiging om op eventuele onjuistheden te reageren.

5-05-2014 18.26 | Door: Stagiaire | Categorie: Arabische wereld, Israël, Media

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties