Tunesische imam: ook de gematigde islam verlangt de dood voor iedereen die Mohammed beledigt

Het onderstaande is de text van een persbericht van Likud.nl. Dat u het even weet.
Persbericht
Vrijdag 16 januari 2015

Tunesische imam: ook de gematigde islam verlangt de dood voor iedereen die Mohammed beledigt

De Tunesische islamitische geestelijke Bechir ben Hassen laat zien hoe er door islamitische prominenten onbeschaamd gelogen wordt tegen de Europeanen.
Iets waar Israëli’s al aan gewend zijn, maar wat Europeanen veelal nog moeten ontdekken.

Op 27 december 2014 prees deze islamitische geestelijke in een toespraak – opgenomen voor het Vredespaleis in Den Haag – de Westerse samenleving met zijn vrijheid. Tevens noemt hij zijn versie van de islam ‘gematigd’:

Allah zij geprezen, wij reizen door dit hele continent om onze zaak te betogen, om misvattingen over de islam te weerleggen. Wij prediken over het geloof in Allah, en leren mensen over de gematigde islam, zoals die werd gebracht door de profeet Mohammed.
Dit is openheid, vrijheid en de gewenste democratie. Waarvan veel Arabische landen beweren die te hebben, terwijl zij er nog ver vandaan zijn.

Terwijl hij op 14 december 2014, nog geen twee weken eerder, in het merendeels soennitische Tunesië had uitgelegd wat ‘gematigdheid’ inhoudt. Bijvoorbeeld dat alle sjiietische moslims etnisch weggezuiverd moeten worden uit Tunesië:

De sjiieten hebben niets te zoeken in Tunesië. We zullen met alle middelen die ons ter beschikking staan de confrontatie met hen moeten aangaan, omdat wij er absoluut van overtuigd zijn dat de bedreiging die zij vormen voor de islam en de moslims nog groter is dan die uitgaat van de Joden en de christenen. Ik bid dat Allah deze mensen zal vernederen, en ons land van hen zal zuiveren.

En op 10 januari 2015 sprak hij hoe – op de een maand eerder zo door hem geprezen – Westerse vrijheid moet worden gereageerd. De cartoonisten van Charlie Hebdo verdienden de doodstraf die zij kregen, in zijn ‘gematigde’ islam:

Zelfs blinde mensen, die hun gezichtsvermogen verloren hebben, hebben hun profeet gewroken. Daarom is voor iedereen die de profeet Mohammed beledigt de straf om gedood te worden. Die moet gestraft worden door executie.
Zijn doodstraf wordt gesanctioneerd door een aantal koranverzen, door de soenna, en door de overeenstemming hierover van de geleerden in het verleden.

Natuurlijk zijn er gematigde moslims, en is zeker niet elke moslim aanhanger van de tot geweld aanzettende versie van deze monotheïstische godsdienst.
Het wordt echter wel tijd dat Europa eindelijk zijn naïeve kijk op de radicale islam van zich af werpt. Niet in de laatste plaats in het eigen belang.

16-01-2015 15.39 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Arabische wereld, Godsdienstwaanzin, Israël, Terrorisme, Veiligheidsbeleid

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties