Iemand regelrecht het graf in prijzen

U kent ongetwijfeld de uitdrukking ‘iemand het graf in prijzen’, die ook wel gebruikt wordt in de vorm ‘iemand regelrecht het graf in prijzen’. Deze uitdrukking moet niet verward worden met ‘iemand op botte wijze dood wensen’, ‘iemand bedreigen’ of ‘iemand van een hoog gebouw duwen in de hoop dat hij op zijn hoofd landt’. Iemand het graf inprijzen is veel subtieler.

We danken de uitdrukking aan een conférence van Wim Sonneveld, die geschreven is door Simon Carmiggelt, zoals alle leuke conférences van Wim Sonneveld geschreven zijn door Simon Carmiggelt en zoals de enige leuke conférence van Youp van ‘t Hek is geschreven door Ivo de Wijs, maar laat ons niet afdwalen. De desbetreffende conférence staat in het boekje ‘Andermans Veren’ (ISBN 90-388-8044-8) onder de titel ‘De Jongens’ en is uit 1975. De ik-figuur beklaagt zich over de jongens waarmee zijn dochter in de loop der jaren thuisgekomen is en heeft het over een zekere Harrie:

Oh, die Harrie. Hij was er altijd. En hij moest ook altijd meeëten. En dan was-ie zo gedienstig, weet je wel, zo glijerig. Hij kon alles zo lekker aangeven. Het zout en de jus en de aardappels… Baah! Ik dacht als dát mijn schoonzoon moet worden, dan verhang ik me op een mooie zondagmorgen in het Amsterdamse Bos.

Maar goed, in het begin heb je nog enige invloed, want dan gaat zo’n meid aan je vragen: ‘Pa, hoe vind je Harrie?’ En ik, heel link, ik begon Harrie te prijzen. Ik prees hem regelrecht het graf in. Dat-ie zo gedienstig was en dat-ie alles zo lekker kon aangeven… En zo zaagde ik indirect de poten onder zijn stoel vandaan. Binnen de maand had ik hem plat. Dag, Harrie!

Een verkeerd gebruik van de uitdrukking komen wij tegen in het stukje ‘De aanstichter van alle commotie is Coen Luders‘, alwaar wij lezen:

Door Coen is alles begonnen, het “verhaal “dat ik oa mijn boek, mijn jeugd verzonnen zou hebben, en zo begon hij op een forum van ene Kie (Hoan Tan) mij totaal het graf in te prijzen Coen treiterde haalde toen destijds het bloed onder mijn nagels vandaan.

Tenzij Coen zich daadwerkelijk positief over de schrijfster heeft uitgelaten natuurlijk, maar dat kunnen we ons niet voorstellen.

9-09-2009 14.57 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Taal, Yvonne van Hertum

Er zijn 15 reacties op “Iemand regelrecht het graf in prijzen”

 1. Boem says:

  Hehehe… probeer dat maar eens aan Dolle Vodde uit te leggen :(

 2. OMG says:

  En het is nog gelogen ook.

  Het is nl. helemaal niet door Coen begonnen.

  Dat forum van die genoemde Kie was nl. een forum waar leden en ex-leden van stand.nl samen kwamen.
  Stand.nl waar Yvonne van Hertum werd geband wegens ruziemaken, haat zaaien en onrust stoken.
  Datzelfde Stand.nl waar Yvonne van Hertum gedurende een lange periode afscheid nam omdat ze ging emigreren naar Portugal. Tot in detail werd de komende emigratie uit haar toetsenbord gebraakt.

  Dat bleek dan ook weer een leugen. Naar verluid vluchte Yvonne van Hertum i.v.m een belastingschuld naar een Chalet in België.

  Uiteindelijk belandde ze op dat bewuste forum van die Kie (da’s dan geen leugen) en kwam daar inderdaad o.a. Coen weer tegen, die met 200 anderen haar periode op Stand.nl en de daaruit voortvloeiende ban wegens ruziemaken, haat zaaien en onrust stoken niet vergeten waren.

  Daarmee geconfronteerd had ze binnen de kortste keer weer met iedereen ruzie en nam weer afscheid, om onder 5 andere namen zich weer aan te melden en afscheid te nemen en uiteindelijk als gast nog maandenlang te posten in dezelfde trend als nu op haar blog.

  Je ziet dat ze in al die jaren geen steek is veranderd.

 3. OMG says:

  En dat forum is ook niet off-line gehaald wegens een kort geding in Middelburg.
  Yvonne’s advocaat werd namelijk met bewijzen op de hoogte gesteld dat de grootste trol op dat forum Mevrouw van Hertum zelf was, waarna haar advocaat een schikking heeft voorgesteld. Ondanks dat ze overal bleef roeptoeteren (3x woordwaarde) dat ze niet zou schikken vond haar advocaat dat wel het verstandigste.

  Het bewuste forum is pas jaren later in een andere format verdergegaan en bestaat nog steeds.

 4. Zizi says:

  Yvonne Rabbie echtgenote van Peter van Hertum heeft weer eens in haar oude vieze doos zitten graaien en daar kwam zij Coen Luders tegen. Coen Luders die jarenlang bedreigd en lastig gevallen werd door ; ja u raad het al niemand minder dan Yvonne Rabbie.

  Coen Luders ,een aimabele man die de pech heeft dat God het nodig vond dat Yvonne Rabbie jaren geleden zijn kruisten.

  Laat Yvonne Rabbie in Godsnaam terug kruipen onder de steen waar zij ooit voor internet zat.

 5. Zizi says:

  Correctie :

  Moet zijn :

  Coen Luders ,een aimabele man die de pech heeft dat God het nodig vond dat Yvonne Rabbie jaren geleden zijn pad kruisten.

 6. Zizi says:

  Naschrift

  Ik zie dat ze ook Eric weer van stal heeft gehaald. Ik ben benieuwd wie de volgende is die ze van stal haalt. Mij hoeft ze niet van stal te halen want ik ben na 2004 nog steeds niet verdwenen. Misschien kan ze hierover nog een dom prijsvraagje op haar bagger blogje zetten met als hoofdprijs een happy meal bij Mac Donalds ?

  @ Sasje , jij mag alleen meedoen buiten bedinging , maar dat had je met de vorige prijsvraag van Yvonne Rabbie al begrepen.

 7. Sasje says:

  Ja Zizi, ik ben er nog steeds ziek van!!

  Ik had gewoon het goede antwoord maar ik werd gewoon bij het vuil gegooid.
  Maar dat is gewoon hoor voor die traumatrol om mijn lieve woorden, en ja vonne ik ben altijd heel vriendelijk tegen je, weg te gooien.
  Ik word gewoon genegeerd en zoals ik al ergens anders gezegd heb ben ik zover ik kan nagaan de enigste waar ze zo stellig is met negeren. Zou ze bij iedereen moeten doen :P

 8. Jan Tabak says:

  Mevrouw van Hertum schermt weer eens op de haar zo typerende wijze met “databeesten” met “geheime”info” die haar via
  een anonieme afzender op CD zouden zijn toegezonden.
  De betreffende info is in het geheel niet geheim maar afkomstig van openbare delen op het www.

  Ook licht mevrouw het deksel van haar eigen onwelriekende beerput en meent ze vroegere tegenstanders weer eens met naam, toenaam en adres te moeten noemen.
  Omdat ik weet dat Frau Hertum deze site in de naderende ochtendstond rond een uur of zes zal bezoeken, kan ik niet nalaten hier nog enkele woorden te schijven.

  Na het verschijnen van het fantastische boekje over tranen zijn er met regelmaat CD’s met bewijsmateriaal in een postbus in Tel Aviv beland. Materiaal dat ooit zal dienen tegen mevrouw van Hertum en (uiteraard)afkomstig van anonieme verzenders.

  Mevrouw wil ik nu graag confronteren met een begin van bewijs: een fragmentje uit een chatsessie van 4 oktober 2006:

  ========================================================================
  14:52 g: geen intresse?

  15:06 g: suc6
  y: dank je lieffie

  15:12 g: heb trouwens nieuws voor je
  y: vertel
  15:13 g: heb gister -mail bom verstuurd
  naar de mensen waarvan jij het mail en ip had gegeven
  y: haha goed zo
  g: onder de naam : kleinmeisje69@hotmail.com
  per 5 seconden 1 mailtje
  y: 84.28.64.14
  15:14 g: met de v32 beagle virus
  y: nog 1
  g: nee moet per mail addressen
  y: Cluders@home.nl
  y:leine c
  15:15 g: is goed..
  y: oke
  15:16 g: die gaat volgende week weer als ik me klasgenoot zie
  we doen samen
  en me leraar heeft het ons geleerd ( illiage shit)
  y: oke dan
  15:17 ik ga weer ff verder lieffie
  peet komt \thuis
  15:26 g: is goed..
  15:27 y: kom ook keertje eten ;)
  kusje
  tot zo
  ========================================================================

  Noemen we zoiets niet aanzetten tot..?
  Wie was nu werkelijk de aanstichter van alle commotie?

 9. BaVariamatic says:

  klasgenoot? Leraar? Mail-bommen? Virus?
  Misbruikt Yvonne van Hertum hier nu een kind om haar criminele intenties uit te voeren?

  Lieffie? Kom eten? Kusje?
  Bespeur ik hier “verboden verlangen”?

 10. Simpel says:

  Ja, zij probeert iedereen te misbruiken die aardig tegen haar doet.
  Maar dat zij al vele jaren in de gaten wordt gehouden en dat er een netwerk bestaat van lieden die zonder pardon iedereen waarschuwen. dat kan ze niet hebben. Al haar leugens die ze doet in het openbaar worden onmiddellijk in het openbaar aan de kaak gesteld. En ze wil o zo graag weten wat er allemaal niet aan feitenmateriaal bij de lieden van dat netwerk opgeslagen staat, terwijl ze het al jaren zelf heeft kunnen lezen.
  Bang dat er nog veel meer is, probeert ze nu alle websites die lelijk tegen haar doen te downloaden op haar computertje, in de ijdele hoop dat ze daar het echt gevaarlijke materiaal voor haar tegenkomt dat nog niet is gepubliceerd. Er rest haar namelijk helemaal niets meer aan bezigheden, ze is veroordeeld, en weldenkende mensen zijn niet meer geïnteresseerd in haar dohobbies. Tuig van de richel en minkukels zijn de enigen die nog aan haar borst gedrukt worden. En dat dat haar ondergang is, beseft ze. Ondergaan in schoonheid wil ze, ondergaan in stilte zal ze.

 11. Volgens een nieuwe wet in voorbereiding, kan mevr. van Hertum tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld worden, indien zij nog 1 keer een databeest download (waarvoor ze overigens niet de kunde voor heeft).
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/4805521/__Plaatsen_naaktfoto_s_strafbaar__.html?p=4,2

 12. Zizi says:

  @ Simpel,

  Ik heb zo’n vermoeden dat Yvonne Rabbie evt Van Hertum alleen nog kan slapen bij een hoog alcohol promillage . Inderdaad ze weet niet meer wat en waar ze in de afgelopen 10 jaar haar onzin en leugens heeft achtergelaten.

  Zenuwachtig is ze op zoek naar het archief waarin haar beschonken verleden ligt opgeborgen, haar verleden waar ze absoluut niet trots op hoeft te zijn zie bovenstaande chatsessie.

 13. Esther says:

  Het adres heb ik haar anders op een zilveren presenteerblaadje aangeboden. Stop de persen! Ze kan losssssssssssssssssssss…

 14. фототорты says:

  толку??

 15. Esther says:

  idd фототорты , tokkie :D


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties