Drs. Arnold Kuijk, onderzoeksjournalist?

In ‘Is het nou afgelopen? Waarschijnlijk niet‘ zei ik:

Stopkindersex.com en mevrouw van Hertum schijnen te denken dat Opinieleiders.nl en ik iets verkeerd gedaan hebben en dat Stopkindersex.com en mevrouw van Hertum dus het recht hebben wraak op mij te nemen.

Inmiddels had ik een hele tijd geen last meer van mevrouw van Hertum gehad, noch van Stopkindersex.com en ik begon al te denken dat mevrouw van Hertum had ingezien dat ze mij beter niet kwaad had kunnen maken. Ik was dan ook zowel verbaasd als teleurgesteld toen ik op het log van mevrouw van Hertum het volgende tekstje tegenkwam:

De grote onderzoeksjournalist drs Arnold Kuijk die graag alles onderzoekt en alles boven water wil krijgen, wringt zich nu in allerlei bochten om zelf niet met zijn smerige uiterlijk kop op het wee wee wee te komen. Maar waarom schaamt hij zich voor zijn uiterlijk, komt het door zijn zwarte tanden, ongewassen gezicht, smerige uiterlijk? Hij lijkt een beetje op DNH.  Het enige wat voor mij belangrijk is, dat ik een kop kan plaatsen bij iemand die negatief over me schrijft.  Dus waar maak je je zorgen over onderzoeksjournalistje?

Wat moet je daar nou mee? Ik heb overwogen om maar gewoon niets te zeggen of te doen, omdat het mens duidelijk gewoon niet spoort of hem alweer vroeg had zitten, maar dat was wel erg makkelijk geweest en de weg van de minste weerstand is meestal niet mijn weg, met als gevolg dat ik er uiteindelijk toch maar voor gekozen heb om de volgende reactie te plaatsen, op haar log, in het reactieveld bij het desbetreffende stukje, waar hij ongetwijfeld meteen verwijderd zal worden of van een idioot commentaar zal worden voorzien, maar dat moet dan maar. Dit is mijn antwoord:

Geachte mevrouw van Hertum,

Dank voor het epitheton “grote onderzoeksjournalist”. Uw stelling dat ik graag alles zou onderzoeken en alles boven water zou willen krijgen, is enigszins overdreven, om het voorzichtig te zeggen. In ‘Met Yvonne van Hertum valt niet te communiceren’ op http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=5981 verwoord ik het zelf als volgt:

“Zo af en toe krijg ik een journalistieke oprisping, wat doorgaans inhoudt dat ik mensen per email een vraag stel. Vandaar dat ik mijzelf in zo’n geval gekscherenderwijs “Internetjournalist” noem. “Luie donder” zou natuurlijk ook kunnen, maar staat minder goed”.

Uw mededeling dat ik mij “in allerlei bochten” zou wringen om niet met mijn  “smerige uiterlijk” of “kop” “op het wee wee wee te komen”, kan ik niet helemaal plaatsen, dus misschien kunt u even vertellen wat u precies bedoelt? Ook uw “waarom schaamt hij zich voor zijn uiterlijk, komt het door zijn zwarte tanden, ongewassen gezicht, smerige uiterlijk?” doet bij mij geen belletjes rinkelen, of het zouden de belletjes moeten zijn van de zotskap met dewelke u zichzelve zojuist, al is het maar virtueel, getooid heeft. Daar komt nog bij dat ik buitengewoon fotogeniek ben, dus zelfs als u een fotootje heeft waar ik herkenbaar op sta, geeft dat mij nooit zo lelijk weer als u het graag zou zien. Ik deel u hierbij overigens wel mede dat u geen foto van mij mag plaatsen, dat u dat meteen even weet.

Wat u bedoelt met “hij lijkt een beetje op DNH” ontgaat mij volkomen, met als gevolg dat ik daar dan maar gewoon niet op inga.

Uw volgende zin is: “Het enige wat voor mij belangrijk is, dat ik een kop kan plaatsen bij iemand die negatief over me schrijft.” Dat vind ik vreemd. Kunt u zich niet herinneren dat wij elkaar in levenden lijve ontmoet hebben? U weet wel, op de Stadhuisbrug in Utrecht, toen u niet alleen niet aan de journalist van het Utrechts Nieuwsblad kon uitleggen waar het geld van de donaties aan Stopkindersex.com gebleven was, maar ook nog meende mij te moeten komen uitschelden en bedreigen, omdat ik graag antwoord op die vraag wilde en omdat ik graag wilde weten waar u nou precies aangifte van dacht te gaan doen (zie bijvoorbeeld ‘Met Yvonne van Hertum valt niet te communiceren’ op http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=5981 en ‘Yvonne van Hertum dreigt met aangifte, maar waarvan?’ op http://www.opinieleiders.nl/techlog/pivot/entry.php?id=5967 ).

Moet ik hier nu uit concluderen dat al diegenen die suggereren dat er iets mis zou zijn met uw kortetermijngeheugen (het woord “Korsakov” is zelfs gevallen) toch gelijk hebben? Of bedient u zich gewoon van, wat wij ‘grote onderzoeksjournalisten’ in vaktermen noemen, een kutsmoes?

De vraag waarmee u uw stukje besluit, luidt: “Dus waar maak je je zorgen over onderzoeksjournalistje?” Om te beginnen kan ik mij niet herinneren dat ik u toestemming heb gegeven mij te tutoyeren, of dat wij zodanig bevriend zouden zijn dat die toestemming impliciet verleend zou zijn, maar ach, als u denkt het zo te moeten doen, moet u het vooral niet laten. Een kniesoor die er op let, zullen we maar zeggen. Hoe ik zo snel van “de grote onderzoeksjournalist” tot “onderzoeksjournalistje” ben gedegradeerd, want het voelt als een degradatie, dat mag u best weten, is mij even ontgaan, maar misschien kunt u mij dat ooit uitleggen, hoewel ik daar niet echt op zit te wachten. Ook dat mag u best weten.

De vraag waar ik mij zorgen over maak, is vrij ruim gesteld en ook niet een, twee, drie te beantwoorden, maar ik probeer het toch even. Ik maak mij over talloze dingen zorgen, bijvoorbeeld de beroerde staat van het Nederlands onderwijs, de bodemgesteldheid van Zuid-Oost Groningen en of Usain Bolt op topsnelheid door een draaideur kan, maar ik vermag even niet in te zien, wat u dat aangaat.

Nadat u mij per email ten strengste had verboden nog contact met u op te nemen, heb ik dat niet meer gedaan en ik had gehoopt verder geen last meer van u te hebben, maar nu u mij op zo duidelijke wijze een rechtstreekse vraag stelt en het eenzijdig opgelegde contactverbod op die manier zelf opheft, maak ik van de gelegenheid gebruik om u de onbeantwoorde vragen waar u zo boos over was nog maar eens te stellen. Hier komen ze:

Wat is er volgens u nu precies “laster en smaad” op opinieleiders.nl?
Hoe heet de aanstaande penningmeester van uw stichting?
Wanneer gaat u die stichting daadwerkelijk oprichten?
Wat heeft uw cassatiezaak met het uitstellen van de oprichting van bedoelde stichting te maken?

Mocht u deze vragen niet willen beantwoorden, dan is dat natuurlijk uw goed recht. Ik heb mij toch al lang verzoend met de gedachte dat ik geen antwoord ga krijgen omdat u gewoon geen antwoord heeft, dus ik snap eigenlijk niet waarom u het überhaupt nodig vond om mij weer te noemen. En weet u wat? Leg het maar niet uit, want het interesseert me niet.

Groet,

Drs. A. Kuijk,
Internetjournalist

En voor degenen die mevrouw van Hertum nog nooit gezien hebben, dus geen “kop” kunnen “plaatsen” bij die naam, is hier een foto (en als ze, wat ik niet verwacht, bezwaar maakt tegen de plaatsing, haal ik hem natuurlijk meteen weer weg, want zo ben ik):

Als je zelf zo mooi en fotogeniek bent, heb je natuurlijk alle recht iets over andermans uiterlijk te zeggen

Als je zelf zo mooi en fotogeniek bent, heb je natuurlijk alle recht iets over andermans uiterlijk te zeggen

20-09-2009 0.38 | Door: Arnold Kuijk | Categorie: Loggers gelogd, Rechten, Yvonne van Hertum

Er zijn 11 reacties op “Drs. Arnold Kuijk, onderzoeksjournalist?”

 1. Meneertje says:

  Wat een vies wijf is die van Hertum toch, maar genoeg over de foto hierboven.

  Beste Arnold, ik wens je veel succes. Ik denk niet dat je je recht gaat krijgen, mevrouw van Hertum is namelijk net niet gek genoeg om voor altijd te worden op gesloten in het Pieter Baan Centrum, maar wel gestoord genoeg om je leven volledig te verzieken voor langere tijd.

  Het is jammer dat dit soort mensen daadwerkelijk geloven dat ze gelijk hebben.

 2. OMG says:

  Ik lees op haar blog dat dat de redactie van opinieleiders, behalve Arnold Kuijk een opnie hebben.
  Wat is een opnie en waarom heeft u die niet?

 3. het geweten says:

  Und jawohl, daar is tie weer: DE SNOR! Ze heeft haar op haar tanden, het groeit door haar bovenlip heen!

  Tip voor van hertum: aan dergelijke dorslessers hoef je niet te zuigen, die zijn er voor gebouwd om gewoon te drinken. Daarbij als je toch wilt drinken moet je toch echt je arm wat omhoog doen. Misschien is een tuimelbekertje iets voor je RSI-arm?

 4. Esther says:

  Ik vind haar hysterisch, het waren háár vriendjes in míjn achtertuin

  http://www.yvonnevanhertum.com/?p=1301

  Over een NIMBY syndroom gesproken, ne pas moi, trek ik hier voorzichtig een conclusie… Iemand een ander inzicht?

 5. het geweten says:

  YEAH!!!! het woord “collusie” is weer gevallen…… Matt is in the house!
  Het woord “leercurve” zal snel volgen.

 6. Greetje says:

  Ik geloof eerlijk gezegd niet dat YvH helemaal weet waar ze het over heeft, blijkens het meest recente topic op haar bleugh:

  “Arnold scandeert een ieder die op zijn pad komt”

  Nou weet ik niet hoe je iemand kunt scanderen….maar ongetwijfeld zal YvH er iets mee bedoelen. Jammer genoeg slaagt ze er weer niet in om een woord van meerdere lettergrepen correct te gebruiken. Mijn complimenten overigens voor een zeer goed artikel over een zeer slecht onderwerp.

 7. […] haar persoonlijke blog te laten weten dat de hele mevrouw van Hertum en haar praktijken hem al lang niet meer interesseren, heeft, zoals wij al verwacht hadden, schipbreuk geleden. Mevrouw van Hertum heeft in het […]

 8. Hypernoia says:

  Overduidelijk de tweelingzus van Rita Verdonk.

 9. Christa says:

  Mij brengt dit alles naar een artikel geschreven door drs. Kuijk himself..

  Domme mensen die denken dat ze slim zijn: een ramp

  http://www.nujij.nl/domme-mensen-die-denken-dat-ze-slim-zijn-een-ramp.6396665.lynkx

  Aangenaam kennis te maken trouwens, verbaast mij dat ik in al die jaren dat ik Vonne van dichtbij heb mogen leren kennen nog nooit uw naam heb horen vallen en dat terwijl u nu toch zo in ene bij haar in de belangstelling staat..uiterst vreemd..
  Ik hoop dat dit nu geen teleurstelling is voor u ?

 10. […] Yvonne van Hertum is over. En als Yvonne van Hertum nu eindelijk eens netjes antwoord geeft op de vragen van onze doctorandus, alsmede haar excuses aanbiedt omdat zij hem zo lang en zo vaak heeft lastiggevallen, hoeven wij […]

 11. […] “Of Usain Bolt op topsnelheid door een draaideur kan“, interesseert ons minder dan wanneer Usain Bolt op doping betrapt gaat worden en zo neen, waarom niet. Atletiek = doping, dus atleet = doping, dus Usain Bolt = doping. En als u ons dan vraagt waarom wij nog kijken, zeggen wij eenvoudig: “wij kijken niet meer. Al jaren.” Daar. Nu u weer. 6-08-2012 1.12 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Atletiek, Televisie […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties