Die vlieger ging wel degelijk op

Eerder op de dag waren wij ergens met het dochtertje van onze stagiaire. Wij zouden gaan vliegeren, doch toen het kind een schommel zag staan, bleek die in enen een stuk interessanter dan de vlieger. Maar niet voor ons. Van jongs af aan hebben wij vliegeren namelijk altijd al leuk gevonden en deze vlieger was van een type dat in onze jeugd nog niet bestond, of althans door ons nooit was gebruikt. Het gevolg was dat wij even later gezellig in ons eentje aan het vliegeren waren, terwijl het dochtertje van onze stagiaire zat te schommelen. Iedereen blij.

Het betreft hier een vlieger van het merk Didakites (“the most professional kite systems”, zeggen ze zelf) en het type ‘minisled’. De technische gevens zijn:

Met dank aan Visstick G. voor het leveren van de vlieger. Desgevraagd bleek het dochtertje van onze stagiaire een heerlijke vliegermiddag gehad te hebben en ze vond het zeker voor herhaling vatbaar.

In tegenstelling tot de vliegers uit onze jeugd, die veelal zelfgemaakt waren en hun stabiliteit ontleenden aan de staart (zeven keer zo lang als de vlieger en ad hoc te verzwaren met plukjes gras) bleek de minisled inherent stabiel te zijn (wij waren er zelf niet opgekomen, maar het dochtertje van onze stagiaire zei het. “Ome Stommeling”, zei ze: “volgens mij is deze vlieger inherent stabiel”), wat volgens ons te danken is aan het feit dat hij twee gescheiden luchtkamers heeft, zodat hij nooit kan gaan duiken, zelfs als hij dat zou willen. Als Charlie Brown zo’n vlieger had gehad, was de vliegeretende boom (kite eating tree) de hongerdood gestorven, willen wij wedden.

20-09-2009 16.32 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Strips

Er heeft iemand gereageerd op “Die vlieger ging wel degelijk op”

  1. OMG says:

    Een beetje kind heeft tegenwoordig geen vlieger meer, maar een Flytech RC Dragonfly .

    En dan maar hopen dat er een hele speeltuin in de buurt is :-)


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties