This site is running TeamViewer

This site is running TeamViewer“, lazen wij ergens, waar wij een anonieme proxy verwacht hadden. Klopte hier nu iets niet, of is TeamViewer inderdaad een anonieme proxy? Natuurlijk zijn wij onmiddellijk internet opgefietst, waar wij stuitten op ‘Remote Access Tool – Teamviewer Review‘. Daarin lazen wij:

The host simply downloads an executable (TeamViewer Quick Support) that they run whenever a connection is to be made to them. No install, no wizards, no configuration, no nothing – just a single executable. The client, in this case me, then runs TeamViewer (which does need to be installed) and connects to the host. This is accomplished by entering in a ‘Partner ID’ code and then a ‘Session Password’ – both of these are supplied via the TeamViewer QS app.

Hm. Zou je dan als je contact hebt gemaakt met de host een browser kunnen draaien, die daardoor vanaf een ander ip-adres komt dan de client, als u begrijpt wat wij bedoelen? Wie een ip-vanger heeft, wat dat dan ook moge wezen, zit er dan lelijk naast, ware het niet dat de host natuurlijk ook een ip-adres heeft, en als dat eenmaal gevonden of door de mand gevallen is, wordt dat gewoon opgevangen, lijkt ons.

Uit de reacties bij het stukje begrijpen wij dat er mensen zijn die zich zorgen maken over deze applicatie en wij denken dat er best iets merkwaardigs mee aan de hand zou kunnen zijn. Vooralsnog beschouwen we het ip-adres van een webzijde die TeamViewer draait als een anonieme proxy, dat u het even weet.

22-09-2009 19.15 | Door: De Grote Vrager | Categorie: Computerij

Er zijn 2 reacties op “This site is running TeamViewer”

  1. Christa says:

    “Ik weet nu ook dat buiten cpt. IGLO, drs sukkeltje Kuijk ook berichtjes post als De grote Vrager.”.. aldus Vonne http://i35.tinypic.com/5frke8.jpg

    Is dat zo? Aangezien mijn persoontje vandaag pas kennis heeft gemaakt met deze doctorandus kan ik daar niet over oordelen..
    Maar kan me er allicht iets bij voor stellen dat ook een doctorandus zo nu en dan eens “onder de koffer” duiken wil als hij constant zo op zijn tellen moet passen en er dus niets anders op zit dan incognito her en der op te duiken http://i36.tinypic.com/2mo8flu.jpg


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties