Geen verboden woorden meer

Tot voor kort stond er ergens in de linkerkolom: ‘Verboden woorden‘. Die lijst bestaat nog, evenals het stukje waarnaar die lijst verwijst. Aan dat stukje hebben wij zojuist de mededeling toegevoegd dat die lijst niet meer bijgewerkt gaat worden, en wel hierom: het is eigenlijk heel dom om zo’n lijst op je webzijde te zetten. Daarmee maak je het de dames en heren spemmers (rijmt op kolentremmers, spammers rijmt op potenrammers) wel heel erg makkelijk.

Als ze spem (rijm op trem, spam rijmt op boterham) in je reactievelden kwijt willen, kunnen ze van tevoren even kijken welke woorden ze moeten vermijden en daar zit je dan met je spemfiltertje. Nu wij zijn overgegaan op WordPress, doen wij het anders. Reacties die worden aangemerkt als spem blijken door WordPress in hun geheel te worden opgeslagen. De Grote Vrager heeft zich onder lichte dwang bereid verklaard een paar keer per dag, kan ook per week zijn, het spemfilter te legen en dingen die er ten onrechte in terechtgekomen zijn eruit te halen, opdat ze op de juiste plek verschijnen. Hoe vaak hij dat precies gaat doen, is onduidelijk doordat hij op dit moment al zijn tijd besteed aan het zoeken naar een ip-vanger, want dat moet een wonderbaarlijk apparaat zijn en hij wil er erg graag eentje hebben.

“Er zijn dus wel degelijk verboden woorden, maar de spemmerds mogen lekker gaan gissen wat ze verkeerd gezegd hebben”, aldus uw en onze captain, wiens idee het was.

23-09-2009 12.40 | Door: Technische Dienst | Categorie: Computerij, Redactiezaken

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties