Dopingschandaal bij Vacansoleil?

Stommeling Jones

Wij kunnen het echt niet helpen, maar zodra wij de woorden “arts” en “wielerploeg” in één zin horen, denken wij aan doping. Dat komt waarschijnlijk doordat we al bij het woord “wielerploeg” die associatie hebben, dus is het woord “arts” alleen maar nodig ter versterking. Of zo. Maar goed, er is onrust bij Vacansoleil, waar de ploegarts vertrokken is. Ploegarts is helemaal een verdacht woord natuurlijk. Misschien zouden we er nix achter gezocht hebben, al was het maar doordat we het bericht in eerste instantie helemaal gemist hadden, wat natuurlijk reuze helpt, maar vandaag lezen wij: ‘Spreekverbod Vancansoleil ‘:

MENDRISIO – De renners en begeleiders van de Vacansoleil-ploeg hebben van manager Daan Luijkx een spreekverbod gekregen omtrent het ontslag van ploegarts Peter Janssen.

Wij houden niet van spreekverboden en vinden een spreekverbod altijd verdacht. De De Telegraaf zegt zijn informatie te ontlenen aan een vertrouwelijke e-mail:

“Mochten hier vragen over volgen vanuit de media of andere hoeken dienen jullie te allen tijde geen commentaar te geven”, staat in de vertrouwelijke e-mail.

Ach jee. Was Vacansoleil toch helemaal vergeten (hoewel: vertrouwelijk is vertrouwelijk, niet?) een geenvertrouwelijkeemailtjesdoorsturenaandemediaverbod uit te vaardigen. Als ze dat alsnog doen, horen wij dat natuurlijk niet, tenzij de desbetreffende fax onmiddellijk wordt doorgestuurd. En dan moet Vacansoleil weer met een nieuw verbod komen. Ze hebben het er maar druk mee.

25-09-2009 11.27 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Media, Wielrennen

Reactieveld gesloten.


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties