Verongelijkte gefrustreerde schreeuwburger moet niet meer op internet mogen

Ook de dorpsgek heeft internet‘, aldus Chris Klomp op 8 augustus 2009. Hij zei daarin onder andere:

Coutinho heeft meer dan gelijk. De zeepkist is verplaatst naar het internet. En daar waar je in de buurt van een zeepkist nog je hoofd kan schudden bij zoveel domheid, is dat op het internet niet meer mogelijk. Criticasters zijn niet welkom. Gelijkgestemden zoeken elkaar op en lezen alleen nog maar waar ze in geloven.

Eigenlijk zou er een soort toelatingsbewijs voor het internet moeten komen. Een psychologische test.

Wellicht dat we dan verlost worden van al die fantastische prietpraat.

Persoonlijk zou ik zo wel een paar mensen weten die nu al een levenslange ontzegging van de internetbevoegdheid verdienen.

Vandaag heeft hij een stuk dat lijkt aan te geven dat hij gelijk had, maar dat er iemand die zo’n levenslange ontzegging had moeten hebben, van de rechter vrolijk mag doorgaan andere mensen zwart te maken: ‘Neuroloog mag zich verdedigen‘. Dat lijkt wel heel aardig van zo’n rechter, dat die neuroloog zich mag verdedigen, maar het is natuurlijk een grof schandaal dat hij zich ├╝berhaupt moet verdedigen. Als er sprake is van medische missers zijn er voldoende mogelijkheden om te proberen je gelijk te halen voordat je uiteindelijk, nadat je alles geprobeerd hebt en nog steeds zeker van je zaak bent, in opperste frustratie en onder het motto “nou kan het me geen reet meer schelen ook” iemand anders op internet aan de schandpaal zou kunnen nagelen en dan heb je het nog maar mooi uit je hoofd te laten. Chris zegt:

De vraag die mij nog rest, is de volgende: als iemand een zwarte lijst koppelt aan medische misstanden, moet diegene dan ook niet per individu bewijzen dat er sprake is van een medische misstand? Een misstand zo erg dat plaatsing op een zwarte lijst (en dus imago-schade) onontkoombaar is?

Goede vraag, maar hij lijkt welhaast retorisch. Wij beantwoorden hem in ieder geval met: natuurlijk moet diegene dat bewijzen. En dan nog lijkt het ons niet de taak van de individuele verongelijkte en zich tekortgedaan voelende schreeuwburger om zo’n zwarte lijst bij te houden of op internet te plaatsen. Met een fatsoenlijk toelatingsexamen voor internet zou bedoelde schreeuwburger trouwens niet eens de kans krijgen, lijkt ons.

25-09-2009 17.15 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Juridisch, Loggers gelogd

Er zijn 2 reacties op “Verongelijkte gefrustreerde schreeuwburger moet niet meer op internet mogen”

  1. Simpel says:

    Het internet is niets ander dan een groot dorpspleintje. Al die schreeuwerds maken elkaar daar onverstaanbaar. Maar wie zijn hond wil uitlaten die loopt naar een ander trapveldje om daar de echte stront te laten deponeren. De krochten van het internet spreken poep en stinken akelig.

  2. […] die zich journalist noemt. Hij is op deze webzijde ter sprake geweest in ‘Verongelijkte gefrustreerde schreeuwburger moet niet meer op internet mogen‘, ‘Stalker en straatverbod: een zinloze combinatie‘, ‘Hollandse Hufters […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties