Hoogzwangere vrouw verkracht?

StommelingJones

Hoogzwangere vrouw verkracht‘, aldus de De Telegraaf. Het gekke is dat je bij zo’n kop al vrijwel meteen weet dat het ofwel in het buitenland, ofwel lang geleden, ofwel helemaal niet heeft plaatsgevonden. Als het in Nederland gebeurd is, zet men er immers de plaatsnaam bij, dus dat is een beetje een weggevertje, en die andere twee zijn dan meestal ook wel raak: het is lang geleden of het is gelogen.

De lead van het onderhavige bericht luidt:

AMSTERDAM – Een zeven maanden zwangere vrouw is verkracht terwijl haar man moest toekijken.

“AMSTERDAM”? Niks “AMSTERDAM”, blijkt uit de eerste alinea:

Het drama gebeurde in Groot-Brittannië. De 33-jarige vrouw zat samen met haar man televisie te kijken in hun Londense woning, toen ze gestommel hoorden. De Brit (39) liep naar de voordeur, waar hij direct tegen drie gemaskerde mannen aanliep.

Buitenland dus. Nu hebben wij altijd geleerd dat je bij een persbericht en bij uitbreiding dus ook een kranteartikel het belangrijkste bovenaan moet zetten en dat je van daaruit naar onderen toe moet werken omdat redacteuren van onderaf beginnen te strepen, dus voorzichtig gesteld denken wij na zo’n alinea al dat de kop wel eens overdreven zou kunnen zijn. De volgende zin luidt:

Hij kreeg een wapen tegen zijn hoofd en werd gedwongen zijn laptop, telefoon, geld en autosleutels van zijn Audi TT, af te geven.

Heel belangrijk, natuurlijk, maar hoe zat dat dan met die verkrachting? Welnu:

Vervolgens werd de vrouw gedwongen naar de slaapkamer te lopen waar ze onder bedreiging van een vuurwapen orale seks met een van de overvallers moest hebben.

Wacht even: ze werd gedwongen iemand te pijpen, maar of hij haar ook gebeven heeft, staat er niet bij. Heet dat tegenwoordig ook al verkrachting? Tot onze verbazing vindt de Wikipedia van wel. De vraag is of dat een goede zaak is, of dat er misschien beter een wat nauwere definitie gehanteerd zou kunnen worden. Bij orale sex (welke idioot heeft toch bedacht dat sex met ks zou moeten worden gespeld? Hebben we daarvoor de x uitgevonden?) doet het feit dat de vrouw hoogzwanger was er immers helemaal niet toe, aangezien ze zelfs in het kraambed nog wel iemand zou kunnen pijpen zonder schade aan de ongeboren of op dat moment geboren wordende vrucht toe te brengen of op te lopen.

Overigens lijkt het ons niet raadzaam om je te laten pijpen door een vrouw die op dat moment een kind ligt te baren aangezien ze wel eens geheel per ongeluk zou kunnen doorbijten omdat de vroedvrouw toevallig zegt: “en nu even de tanden op elkaar”, maar dat is een heel ander verhaal. Afsluitend zegt de De Telegraaf:

De verkrachting vond al plaats in mei 2008, maar de details zijn pas nu bekendgemaakt omdat de overvallers nog altijd niet zijn opgepakt. De politie heeft een forse beloning uitgeloofd voor de tip die ervoor kan zorgen dat drietal alsnog in de cel belandt. De politie is bang dat, nu de overvallers nog altijd vrij rondlopen, er meer vrouwen slachtoffer worden van de mannen.

Oftewel: in het buitenland, lang geleden en of het gebeurd is, is een definitiekwestie. Nou ja, twee van de drie is ook niet slecht en het is in ieder geval weer zo’n typisch stukje non-informatie waar geen hond iets aan heeft. Bladvulling, noemden wij dat vroeger en dat blijf je natuurlijk houden zo lang een krant gedrukt wordt op de achterkant van de advertenties.

29-09-2009 11.47 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Kranten, Taal

Er zijn 4 reacties op “Hoogzwangere vrouw verkracht?”

 1. gggrrrr says:

  schrijf jij straks ook op deze manier als het jouw vrouw over komt ???

 2. BavariaMatic says:

  Yo gggrrr! Neem een neut en heb leut jòh!
  Kiek wie da geschreve hep! De eigenaar van een “ploffiets” met de naam “Ome Stommeling”.
  Die vraagt zich af of het buitenlands nieuws betreft, ja duhhuhhhh, het staat er in koeienletters boven….NIEUWS BUITENLAND.
  Daarbij heeft Stommeling geen vrouw, zal dit ook nooit krijgen (of het zou een Russische uit Korea moeten zijn inclusief kettingzaag) en wat erger is, zet Stommeling een vuurwapen op zijn kop en hij “sabbelt” meteen op de loop. Dus die boeven hebben geen kans om verder te komen dan een pistool op Stommeling zijn hoofd te zetten.
  Kijk, dan geef ik die Russische Koreaanse met haar kettingzaag toch meer kans.

  Kom op, we drinken er nog eentje…..bottoms up!

 3. BavariaMatic says:

  p.s.: het kan ook een Koreaanse Russische zijn, maar dat terzijde.
  Merk kettingzaag is eigenlijk best wel interessant om te weten, hoewel….kettingzaag is kettingzaag, niet waar? En zo “kettingzaag-resistent” is Stommeling nu ook weer niet!

  Leuk die bladvulling hiero, maar genoeg gezeverd.
  Biertjuh iemand?

 4. Cyberbabe says:

  Is 7 maanden al hoogzwanger? Dan ben je toch gewoon zwanger? bij 8½ maand, DAN ben je hoogzwanger.
  En als je ergens boven op een berg, flat of andere hoge locatie staat, ook dan ban je hoogzwanger, maar met 7 maanden toch nog niet?


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties