Ga boeven vangen, sukkels

Stommeling Jones op zijn ploffietsje

Bijna 30.000 blaastesten in een week‘, meldt het ‘Openbaar Ministerie’.

De Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee hebben in de week vam 14 tot en 21 september tijdens landelijke alcoholcontroles 29596 bestuurders gecontroleerd.

Het is toch wat. En hoeveel ongelukken hebben ze daardoor voorkomen? Niet één, durven wij te wedden. Het rendement is sowieso tamelijk laag, lijkt ons:

In 98,9 % van de blaastesten overschreed de bestuurder de limiet niet. Voor beginnende bestuurders is de grens 0,2 promille. Voor bestuurders die langer dan vijf jaar een rijbewijs hebben ligt die op 0,5 promille. 343 bestuurders, onder wie 74 beginnende bestuurders overschreden de limiet wél en kregen hoge boetes. 72 bestuurders hadden dusdanig teveel gedronken dat hun rijbewijs direct werd ingevorderd. De hoogst gemeten waarde bedroeg 2,7 promille. Twee bestuurders weigerden mee te werken aan het onderzoek en leverden direct het rijbewijs in.

Waarschijnlijk gaat de limiet binnenkort dan ook naar beneden naar 0,0 promille, opdat vrijwel iedereen die moet blazen daadwerkelijk beboet kan worden, want de staatskas moet natuurlijk wel gespekt worden en boven de 0,0 promille zit je al als je een overrijpe banaan gegeten hebt.

Dat de politie en de marechaussee ook nuttige dingen zouden kunnen doen, het vangen van boeven bijvoorbeeld, verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Sterker nog: als je zo’n agentje een loser noemt of iets toevoegt in de trant van “ga boeven vangen, sukkel”, ben je meteen zelf de lul, want dat is dan zogenaamd belediging van een ambtenaar in functie en dat kost weer geld. En de boeven maar lachen.

30-09-2009 15.53 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Automobilisme, Bezopen, Juridisch

Er heeft iemand gereageerd op “Ga boeven vangen, sukkels”

  1. OMG says:

    Ik denk dat de meeste agenten/rechercheurs/marechaussee uw mening delen


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties