De wartaalgenerator

Stommeling Jones

Recentelijk hebben wij weer eens een paar haikus geplaatst, waardoor onze gedachten teruggingen naar onze onvolprezen haikugenerator. Een haikugenerator is tamelijk makkelijk te bouwen, met als gevolg dat het er op internet van vergeven is en wij het eigenlijk helemaal niet zo erg vinden dat wij de onze indertijd hebben moeten verwijderen. Wij hebben echter iets leukers bedacht, namelijk de wartaalgenerator. Het is allemaal nog heel rudimentair, maar hier is het eerste product:

Het onderstaande verhaal is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.0.1

Voor de vakantie zouden jullie achter het fietsenhok loten verkopen aan het Pannenkoekenhuis. Marco van Basten had ons verteld dat er na sluitingstijd geen dwangarbeider opviel die paleis Soestdijk in schoonheid verre overtrof. Het bleek een ramp te zijn en de premier liet zijn broek zakken dus er kon geschaatst worden hoewel iemand iets in onze koffie gedaan had, wat wij vantevoren niet zo beseft hadden. Dus de premier trok zijn broek weer op.

Johan Cruyff had ons doen geloven dat er in de toiletten een komijnekaas reed die een gezellige Ierse pub was. Het bleek een ramp te zijn en op zich had het hard genoeg gevroren want de lokale bevolking was tamelijk vijandig aangezien de premier zijn broek liet zakken, wat wij vantevoren niet zo beseft hadden. Een deel van de groep had de verkeerde afslag genomen.

Jan Mulder had ons medegedeeld dat er vooral ‘s nachts geen trein stuiterde die de piramide van Cheops leek. Die was ingestort en er kwam een tamme waterbuffel voorbij dus niemand had dat kunnen voorzien hoewel de honden er geen brood van lustten, maar dat is een heel ander verhaal. Dat was jammer.

Alexander Pechtold had ons proberen wijs te maken dat er tot ieders verbazing geen goudse kaas zwom die de Kalahariwoestijn was. Die was de lucht in gevlogen en er zat een krokodillenjager in een boom maar er kwam een tamme waterbuffel voorbij ondanks dat de lokale bevolking tamelijk vijandig was, doch dit terzijde. Dat had natuurlijk niet gehoeven.

Anton Geesink had iedereen verteld dat er eeuwen geleden een automobilist voorbijkwam die de Chinese Muur geweest zou kunnen zijn. Die was ingestort en we moesten goed uitkijken en er was iets misgegaan bij de betaling hetgeen niet wilde zeggen dat iedereen de premier vroeg zijn broek weer op te trekken, maar dat is een heel ander verhaal. Hier en daar werd gezongen.

Wij zijn van plan deze wartaalgenerator de komende tijd verder te ontwikkelen en hopen op korte termijn wartaal te genereren die niet van menselijke wartaal te onderscheiden is. Ambitieus als wij zijn, hopen wij volgend jaar de Troonrede te kunnen laten schrijven door onze wartaalgenerator. Wat dacht u daarvan?

2-10-2009 17.34 | Door: Stommeling Jones | Categorie: Bewindslieden, Computerij, De wartaalgenerator, Haikus

Er zijn 712 reacties op “De wartaalgenerator”

 1. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.5.9 […]

 2. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.5.9 […]

 3. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.5.9 […]

 4. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.5.9 […]

 5. Sapperdeflap says:

  […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.5.9 […]

 6. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.6.0 […]

 7. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.6.0 […]

 8. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.6.1 […]

 9. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.6.1 […]

 10. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.6.1 […]

 11. […] De onderstaande text is automatisch gegenereerd met behulp van Kletsmeier 0.6.1 […]

 12. […] is in de nacht het leven”, wat heel poëtisch klinkt, maar zo had kunnen zijn weggelopen uit de wartaalgenerator. We kregen ook […]


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties