Rechter verbiedt revolutie. Foei toch

Het is toch wat met die rechters van tegenwoordig. Nu is er weer eentje die zomaar de revolutie verboden heeft. Nou ja, de revolutie: er was een vakbond (de jongere lezers gaan maar even opzoeken wat dat was, een vakbond) die een beetje wilde gaan staken tegen de verhoging van de AOW-leeftijd en dat mag nu niet. De rechter, die ongetwijfeld nog nooit in zijn leven een dag eerlijk werk verricht heeft en al helemaal niet begrijpt dat er ook mensen zijn die niet de hele dag zitten te slapen met een hamer in de hand, vond namelijk dat er geen sprake was van een conflict tussen werkgevers en werknemers.

Wat een sukkel. Het zijn immers de werkgevers geweest die hun kans schoon gezien hebben om de werknemers een oor aan te naaien door het overleg op te blazen. “Hun kans schoon gezien hebben” is overigens een verkeerde formulering; “de hun van regeringswege verstrekte opdracht hebben uitgevoerd” was beter geweest. De regering had de werkgevers per slot van rekening het overleg ingestuurd met: “als jullie niet overleggen, gaan wij gewoon doen wat jullie willen en dan geven we de werknemers de schuld. Wat dachten jullie daarvan?” Of woorden van gelijke strekking.

Dat er te weinig banen zijn en dat de meeste mensen van boven de vijfenvijftig sowieso niet werkend hun AOW halen, schijnt iedereen te ontgaan, terwijl het toch best handig is om te beseffen dat het geen reet uitmaakt of je nou op je vijfenzestigste of je vijfenzeventigste van de bijstand in de AOW terechtkomt, zolang je maar hetzelfde bedrag blijft beuren. Maar afgezien daarvan: zou het nou geen goed idee zijn om de rechter er voortaan buiten te houden en stakingen gewoon niet te ver van te voren aan te kondigen? Zo doet Stommeling Jones het hier al jaren en daar heeft nog nooit iemand mee gezeten.

6-10-2009 21.00 | Door: Cpt. Iglo | Categorie: Politiek, Rechten

Er zijn 2 reacties op “Rechter verbiedt revolutie. Foei toch”

 1. Zo ken ik er nog een paar:

  “Daar praat ik liever niet over in een land als Nederland”

  Zo antwoordde de vrouwelijke hoogleraar Birsen Karaca op een vraag over de Armeense kwestie van 1915 tijdens een conferentie op de Vrije Universiteit van Amsterdam afgelopen vrijdag op 2 oktober.

  Alhoewel de conferentie over de verschillende vormen van migratie en de invloed ervan op de literatuur ging, kwam er een vraag uit het ruim 250-koppige publiek over de gebeurtenissen van 1915. Prof. dr. Birsen Karaca antwoordde hierop dat ze niet in wilde gaan op dit onderwerp omdat de ChristenUnie een wetsvoorstel heeft ingediend wat het bespreken en/of discussiëren van de Armeense kwestie strafbaar maakt.

  Prof. dr. Birsen Karaca nodigde alle 250 luisteraars, voor het overgrote deel jonge studenten, uit om dit onderwerp in Turkije te bespreken. “Ik vertel graag over de relocatie van de Armeniërs in het Osmaanse Rijk maar doe dat alleen in een land waar de vrijheid van meningsuiting en de rechten van de intellectuelen gewaarborgd worden, denk hierbij aan Turkije waar zelfs de boeken van Taner Akçam, Vahakn Dadrian en Hilmar Kaiser vrijelijk verkocht en gelezen worden.”

  Aan de andere kant hekelde de vloeiend Russisch, Armeens, Turks en Engels sprekende Karaca het feit dat haar boek niet gedrukt werd in Europese landen vanwege het woord “vermeende” in de titel van haar boek ‘Sözde Ermeni Soykırımı Projesi’ (vertaling: ‘Het project achter de vermeende Armeense Genocide’).

  Persbericht © DeArmeenseKwestie.nl, 6 oktober 2009

  http://www.dearmeensekwestie.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=126:daar-praat-ik-liever-niet-over-in-een-land-als-nederland&catid=5:actueel&Itemid=7

 2. Zo ken ik nog een voorbeeld waardoor de goede naam van NL ten onder gaat in de internationale gemeenschap:

  “Daar praat ik liever niet over in een land als Nederland”
  Link: google is je vriend


Opinieleiders.nl © 1999 - 2021 Alle rechten voorbehouden
Contact   Valid XHTML 1.0 TransitionalValid CSS!KuijkStrip over de zinloosheid van webloggen, onder andere
WordPress 4.7.21 RSS-feed/RSS-feed reacties